Kapetanka: "Na tem evropskem prvenstvu smo imele katastrofalno sojenje!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenija se je poslovila od Evropskega prvenstva v košarki, saj je v kvalifikacijah za četrtfinale priznala premoč Belgiji (67:72).
Oglej si celoten članek

Slovenske košarkarice lahko dvignjenih glav zapuščajo letošnje evropsko prvenstvo, saj so se prvič v zgodovini uspel uvrstiti med 12 najboljših ekip, obenem so premagale Turčijo, 6. reprezentantco s Fibine lestvice, ter na koncu do zadnjih sekund namučile Belgijo, eno izmed glavnih favoritinj za končno medaljo.

"Čestitam Belgiji, a se ne morem znebiti vtisa, da smo bili danes veliko boljša ekipa, ki bi si zaslužila zmagati. Dobro smo se pripravili in imeli kar nekaj priložnosti, da bi tekmo odločili v naš prid. Žal se nam ni izšlo in zdaj nimamo drugega, kot da dvignemo glave in gremo domov," je tekmo, ki smo jo izgubili šele v nesrečni zadnji minuti, opisal slovenski selektor Damir Grgić.

Foto: Epa Damir Grgić

"Težko se je sprijazniti s tem, saj smo bili res zelo blizu preboja med osem najboljših oziroma v kvalifikacije za olimpijske igre. Mislim, da bo le čas pokazal, ali nam je zmanjkalo znanja ali izkušenj," je končnico tekme, kjer je Slovenija še 1:11 do konca imela prednost dveh točk ter napad, razložil slovenski selektor ter strnil vtise o meteorskem vzponu slovenske ženske košarke v zadnji letih: "V zadovoljstvo mi je bilo zadnja štiri leta delati s to ekipo. Naredili smo to, kar smo načrtovali, dvigniti slovensko žensko košarko stopničko višje. Dokazali smo, da se lahko enakovredno kosamo z vsemi ekipami v Evropi. Kako naprej, je zdaj še prezgodaj govoriti. Osebno naprej rabim čas, da se spočijem."

Zgodovinskega dosežka, saj se je slovenska ženska košarkarska reprezentanca prvič v zgodovini uvrstila med 12 najboljših v Evropi, se zaveda tudi naša kapetanka Nika Barič, a grenak priokus ob takšnem porazu vseeno ostaja:

Foto: Epa Nika Barič

"Moje mnenje je, da smo tekmo izgubile v prvem polčasu. Bile smo 20 točk boljše od Belgije, zaradi neumnih napak v obrambi ter padcu zbranosti pa so Belgijke odšle na odmor z dvema točkama prednosti. V zaključku tekme so odločale malenkosti, morda naša neizkušenost oziroma mladost, tako da je po vodi splavala lepa priložnost za velik dosežek."

Slovenska kapetanka, ki se je proti Belgijkam izkazala s 15 točkami, je za konec še dodala, kaj jo je na za Slovenijo zgodovinskem evropskem prvenstvu najbolj motilo: "Poudariti moram, čeprav to ni moja navada, da smo imeli katastrofalno sojenje na tem prvenstvu!"

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.