Kar je Shiffrinova izjavila o Mazejevi, močno odmeva

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin z izjavo, ki priča o veličini Tine Maze.
Oglej si celoten članek

Strokovna komentatorka na Eurosportu Tina Maze je pred začetkom SP v alpskem smučanju opravila zanimiv pogovor z Mikaelo Shiffrin, v katerem je tema nanesla tudi na neuradni naziv najboljšega smučarja oziroma smučarke vseh časov (ang: GOAT).

Shiffrinova je trenutno na pragu zgodovinskega dosežka, saj je samo še eno zmago oddaljena od rekorda Šveda Ingemarja Stenmarka, ki je v karieri dobil 86 tekem za svetovni pokal.

Mnogi so 27-letno Američanko že okronali za največjo alpsko smučarko vseh časov, čeprav sama poudarja, da preteklih legend, med katere sodi tudi Mazejeva, ne gre kar tako zanemariti.

"Smešen izraz (GOAT, op. a.), kajne? Ko ga slišim, imam pred očmi majhno kozo (GOAT v dobesednem prevodu pomeni koza, op. a.), ki teka naokrog in meketa," je uvodoma povedala Američanka. 

Foto: Print Screen

"Občutek je čuden. Še vedno mislim, da si ti (Tina, op. a.) ena od najboljših vseh časov. Lindsey je bila neverjetna, če pogledamo, kaj vse je dosegla v karieri. Potem Ingemar Stenmark. Ja, morda bom presegla njegov rekord po številu zmag, vendar ne morem preseči njegove zapuščine. Mislim, da obstaja več kot samo en 'GOAT'. Preveč je izjemnih smučarskih zgodb. Na primer tvoja sezona (2012/2013, op. a), v kateri si rušila vse rekorde, me še vedno navdihuje, da še bolj stisnem zobe, kadar sem utrujena. Še vedno razmišljam o tem, kaj vse si dosegla takrat. In verjetno z manj podpore, kot sem je bila deležna sama v ameriški ekipi," je dodala.

Tina Maze je v rekordni sezoni 2012/2013 zbrala 11 zmag, 24 uvrstitev na zmagovalni oder, 31 uvrstitev med top 5 in 2414 točk. V skupni razvrstitvi je imela ob koncu sezone kar 1313 točk več od najbližje zasledovalke Marie Höfl-Riesch.

Foto: Print Screen "Pri meni je bilo drugače," je odvrnila Mazejeva. "Vsi smo si različni, vsak ima svojo zgodbo in to je tisto, kar je tako super. Od drugih se lahko veliko naučiš, prav tako iz njihovih napak. Vsi živimo različna življenja. Lani si preživljala težke trenutke in spraševala sem se, kako si se lahko vrnila tako močna po družinski tragediji in še naprej napredovala. To je izjemno," je komentirala Črnjanka.

"Hvala. Proces je bil podoben kot pri poškodbi, vendar ni šlo za poškodbo, ki bi jo ljudje lahko videli. Šlo je za poškodbo duše. Ni načrta ali programa, ki bi predvideval proces okrevanja. Ni zdravnika, ki bi ti prižgal zeleno luč za vrnitev. Vsak dan imaš občutek, da se utapljaš, da ne boš preživel dneva. Vendar ga preživiš in kmalu prideš do spoznanja, da je navkljub tem občutkom tudi to mogoče," je odvrnila najboljša smučarka na svetu.

Foto: Print Screen

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:01 5. Februar 2023.

    Za Eurosport prva izbira za bedno RTV Slovenije pa ...............Moroni zarukani !!!

  • 13:35 5. Februar 2023.

    Hehe, se kar mrznja rdece garde do "nase bele snezinke", a!? Jaooo, pozrli ste se od sovrastva in fausije, a …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.