"Kar počne Barcelona, je grdo."

Foto: Epa andres iniesta
Legenda Barcelone je zelo kritična do ravnanja nekdanjega kluba.
Oglej si celoten članek

Aktualni španski prvak odkrito išče zamenjavo za Ernesta Valverdeja, ki je svoj ugled dokončno zapravil s porazom proti Atléticu v polfinalu španskega superpokala.

Trenerski stolčel naj bi zasedel dolgoletni vezist Barcelone Xavier Hernández, vendar je nekdanji vrhunski nogometaš, trenutno trener katarskega Al Sadda, že dejal, da bi se na Barçino klop raje usedel ob začetku naslednje sezone.

Nezadovoljstvo z Valverdejem se v Barceloni krepi že dlje časa, še posebej po izpadih v zadnjih dveh sezonah lige prvakov proti Romi oziroma Liverpoolu.

Foto: Epa ernesto valverde

Andres Iniesta, legendarni vezist katalonskega moštva (2002-2018), meni, da se je Barcelona menjave trenerja lotila na netakten in nespoštljiv način.

"Način, kako se vse skupaj odvija, je grdo. Po mojem bi morali trenerju vedno izkazati spoštovanje. Oslabili so njegov položaj," je za Onda Cero povedal Iniesta.

"Najin odnos je zelo dober. Med letom sva se občasno slišala. Ne glede na to, ali so z njim zadovoljni ali ne, je to neprijetna situacija za vse: trenerja, ekipo in navijače," je dodal 35-letni veteran, sicer član japonskega kluba Vissel Kobe.

Valverde je Barcelono prevzel leta 2017 in z njo osvojil dve ligaški kroni, španski pokal in superpokal.

Po navedbah Mundo Deportiva naj bi ga Barcelona odslovila že ta teden, a le v primeru, da ji bo uspelo prepričati Xavija, ki je v zelo dobrih odnosih z Lionelom Messijem in Gerard Piquéjem, dvema zelo pomembnima figurama v Barçini slačilnici. 

Pogovore med Barcelono in Xavijem je potrdil tudi predsednik Al-Sadda, ki pravi, da Špancu ne vodo branili vrnitve v Evropo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.