Karanka: "Uefa dala tekmo v 2. plan!"

Foto: Žurnal24 Karanka se po hitrem postopku spreminja v "Mourinha II". (Foto: EPA)
Aitor Karanka je na novinarski konferenci pred tekmo Barcelone in Real Madrida nadomeščal svojega "šefa" Joséja Mourinha. In to zelo dobro, saj na Camp Nouu ni skoparil z ostrimi izjavami.
Oglej si celoten članek

Torkovo tekmo polfinala Lige prvakov, kjer se bosta na zadnjem El Clásicu letošnje sezone za mesto v finalu pomerila Barcelona in Real Madrid, bo moral trener kraljevega kluba José Mourinho spremljati z balkonov Camp Noua.

Portugalec si je zaradi sarkastičnega aplavza v smeri četrtega sodnika v sredo prislužil izključitev, njegovo moštvo pa si je pred povratno tekmo pustilo navidez nemogočo nalogo. Mourinho je za nameček izpustil ponedeljkovo novinarsko konferenco v Barceloni, kjer ga je nadomeščal njegov pomočnik Aitor Karanka:

"Po odločitvi Uefe (zavrnila je pritožbi Reala in Barcelone, op. p.) je jutrišnja tekma v drugem planu. Če ima neka organizacija med svojimi principi tudi spoštovanje in fair play in ne sankcionira tistega, kar je lahko na Santiagu Bernabéu videl ves svet ... V nogometu obstajajo neke vrednote in zato bo tekma ostala v drugem planu," je zbrane novinarje presenetil nekdanji nogometaš Reala. V Mourinhovem slogu se je dotaknil tudi sodnika Franka de Bleeckereja, ki bo sodil tekmo na Camp Nouu:

"Jutri sodnik ne bo pomemben, saj so vse pomembno storili že sodniki na prvi tekmi. Vse odločilno so naredili že tam, kar bodo storili jutri, ni pomembno," je na tanki črti kazni plesal Karanka. Novinarjev ni pozabil spomniti na "dva različna kriterija", ki vladata za en klub (Barcelono), in ostale, glede možnosti za vrnitev po porazu na prvi tekmi (0:2) pa pristavil: "Smo Real Madrid, imamo grb, ki ga branimo, in 109 let zgodovine. Ta ekipa bo dala vse od sebe, kar je tudi vedno storila."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.