Karantenska izjema za Ilko Štuhec in kolegice

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Smučarkam ob prihodu v St. Moritz ne bo treba v karanteno.
Oglej si celoten članek

Mednarodna smučarska zveza (Fis) je sporočila, da smučarkam, ki se vračajo iz Kanade, ne bo treba opraviti obvezne desetdnevne karantene, poroča ameriška tiskovna agencija AP. Zato sta oba superveleslaloma, načrtovana za 11. in 12. december, danes dobila zeleno luč za izvedbo.

Alpske smučarke, predvsem specialistke za hitre discipline, so trenutno v Lake Louisu, kjer bosta v petek in soboto na sporedu dva smuka, v nedeljo pa bo na vrsti še superveleslalom.

Prihodnji konec tedna pa ženske čakata še dva superveleslaloma v St. Moritzu. Tekmi v švicarskem kantonu Graubünden sta bili dlje časa vprašljivi, zdaj pa je od tamkajšnjih oblasti Fis prejela potrditev karantenskih izjem za udeleženke tekem svetovnega pokala in ostalega osebja, poroča AP.

Kanada je po odločitvi švicarskih oblasti na rdečem seznamu držav z visoko stopnjo tveganja zaradi pandemije novega koronavirusa, Fis pa "z vpletenimi oblastmi ureja še zadnje podrobnosti glede izjem", piše AP.

Švicarski olimpijski komite je sicer ta teden prav tako zaprosil za karantenske izjeme, saj bi s tem pomagali lokalnemu turizmu in tamkajšnjim smučarskim klubom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.