Karlović pošteno namučil Nadala

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Rafael Nadal še naprej ostaja v igri za zmago na mastersu v Indian Wellsu, potem ko je v četrtfinalu po hudem boju z 2:1 v nizih premagal Hrvata Iva Karlovića. Rafo v polfinalu čaka del Potro.
Oglej si celoten članek

Prvi teniški lopar sveta, Španec Rafael Nadal, se je v četrtfinalu mastersa v Indian Wellsu proti Hrvatu Ivu Karlović dodobra namučil, preden je po dveh urah in pol s 5:7, 6:1 in 7:6 (7) napredoval v polfinale. Tam bo na nasprotni strani mreže Argentinec Juan Martin del Potro, ki je brez boja dobil tekmo s Špancem Tommyjem Robredom.

Hrvat je bil tokrat blizu zmage. "Razočaran sem, ker bi tokrat Nadala lahko tudi premagal. Tekma je bila zelo izenačena in v končnici bi se lahko izšlo tudi meni v prid. Ne glede na vse pa je za mano uspešen teden," je po tekmi povedal Karlović, ki se bo z uvrstitvijo v četrtfinale močno povzpel na ponedeljkovi lestvici ATP.

Hrvata je pohvalil tudi Nadal, ki je dobil vse štiri medsebojne dvoboje, tokrat najtežje: "Dvoboj je bil odprt do konca. Prvič sem začutil, da bi lahko izgubil, čeprav sem igral dobro. Proti Karloviću je vedno težko."

Znan je tudi drugi ženski polfinale. Prva nosilka Danka Caroline Wozniacki je hitro dobila dvoboj z Belorusinjo Viktorijo Azarenko, saj je slednja dvoboj v prvem nizu pri zaostanku z 0:3 predala. Rusinja Marija Šarapova pa je ugnala Kitajko Peng Shuai v treh nizih s 6:2, 5:7 in 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.