Kata na poti do druge zmage letos

Foto: Žurnal24 Maši Zec Peškirič bo pripadel začetek dvobojevanja s kanadsko reprezentanco. (Fo
Drugi dan kvalifikacij za grand slam v Melbournu je odplaknil dež, zato prireditelji pod streho niso spravili niti enega dvoboja. Medtem je Katarina Srebotnik v Sidneyju že v finalu med dvojicami.
Oglej si celoten članek

V Melbournu dež
To je prvič, odkar se je Australian Open z igrišč Kooyonga leta 1988 preselil v Melbourne Park, da je dež preprečil celodnevni spored. Ta četrtek bi sicer kvalifikacije morala začeti Maša Zec Peškirič (141. na lestvici WTA), 20. nosilka kvalifikacij. V prvem kolu ji je žreb namenil Američanko Irino Falconi, 184. igralko z lestvice WTA. Ob Zec Peškiričevi je dvoboj drugega kola čakal tudi Grego Žemljo, ki je v prvem gladko (7:6 (5), 6:4) izločil Španca Sergia Gutierrez-Ferrola. V drugo kolo je že napredoval tudi Blaž Kavčič, potem ko je prvi nosilec kvalifikacij v sredo po skoraj treh urah igre (7:6 (1), 6:7 (3), 6:4) le strl odpor domačina Benjamina Mitchella.

V Sidneyju zmaga Kate
Katarina Srebotnik se je na turnirju WTA v Sydneyju z nagradnim skladom 618.000 dolarjev v konkurenci dvojic že uvrstila v finale. Skupaj s Čehinjo Kveto Peschke je v polfinalu gladko po vsega dobri uri igre ugnala poljsko navezo Klaudia Jans - Alicja Rosolska s 6:3 in 6:1. Srebotnikova in Peschkejeva, ki sta tretji nosilki turnirja, se bosta v finalu za drugo zaporedno zmago to sezono po uspehu v Aucklandu pomerili s Čehinjama Iveto Benešovo in Barboro Zahlavovo-Štrycovo, ki sta v drugem polfinalu izločili drugi nosilki Američanko Liezel Huber in Rusinjo Nadjo Petrovo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.