Kata: Presegli sva vsa pričakovanja

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik je v navezi s Srbkinjo Jeleno Janković osvojila turnir WTA v Torontu z nagradnim skladom 2,369 milijona dolarjev.
Oglej si celoten članek

V finalu je slovensko-srbski par premagal tretji nosilki turnirja, Nemko Anna-Leno Grönefeld in Čehinjo Kveto Peschke, nekdanjo dolgoletno partnerko Srebotnikove v igri dvojic.

"Zabavno je bilo igrati z Jeleno, ki je resnično zelo zabavno dekle na in ob igrišču, pa še odlično sva se ujeli. S polfinalom v Carlsbadu pred tednom dni in z zmago v Torontu sva presegli vsa pričakovanja. Skozi celoten turnir sva obe igrali odlično in zelo sva zadovoljni, da nama je uspelo zmagati," je po zmagi povedala Srebotnikova.

Tudi Jankovićeva ni skoparila s pohvalami na račun nove partnerke v dvojicah za turnirja v Carlsbadu in Torontu. "Čudovito je igrati s Kato, ki je res izjemna igralka dvojic. Veliko sem se naučila od nje v tem tednu, ki je bil zame res nekaj posebnega, prav Katarini pa gredo velike zasluge in sem ji zelo hvaležna," je dejala Jankovićeva, nekdanja številka 1 ženskega tenisa med posameznicami.

Petrova se vrača za OP ZDA

Srebotnikova je združila moči z Jeleno Janković zaradi poškodbe Rusinje Nadje Petrove, s katero bo ponovno zaigrala na zadnjem turnirju za veliki slam letos, na odprtem prvenstvu ZDA v New Yorku. Na naslednjih dveh turnirjih pa bo Srebotnikova združila moči s Tajvanko Hao-Ching Chan v Cincinnatiju in Španko Anabel Medina Garrigues v New Havnu.

S turnirsko zmago v Torontu, četrto letos; v Eastbournu, Miamiju in Sydneyju je zmagala v paru s Petrovo, je Srebotnikova prišla tudi do četrtega mesta na lestvici WTA v dvojicah. Skupno ima slovenska šampionka v dvojicah že 34 naslovov in to z 12 različnimi igralkami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.