Katanec: Jojo ima kvalitete

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Nogometna reprezentanca je z dobrim jesenskim delom ostala v boju za svetovno nogometno prvenstvo 2014.
Oglej si celoten članek

V septembrskem kvalifikacijskem ciklusu so Slovenci osvojili načrtovanih šest točk, nazadnje so v torek na Cipru slavili z 2:0. Selektor Srečko Katanec poudarja, da je zmago pričakoval, a bi morali igralci tekmo dobiti že pred 80. minuto.

"Vsaj enkrat smo imeli več gledalcev kot domačini," je v šali po tekmi druženje z novinarji začel Katanec, zadovoljen s točkovnim izkupičkom: "Prišli smo po tri točke, jih osvojili, a morda bi lahko tekmo zaključili prej in nam igralci ne bi pojedli še tistih nekaj živcev, ki jih še imamo. Pri 1:0 bi morali dati gol ali dva, da ne bi bili v situaciji, da mora Handanović reševati. Zmaga je bila na koncu vsekakor zaslužena."

Slovenija je bila na Cipru bistveno boljši tekmec, v pristopu je bila vidna večja samozavest, a tesno vodstvo, ki ga je v uvodu Katančevim izbrancem zagotovil Milivoje Novaković, je vseeno moral kar nekajkrat rešiti vratar Samir Handanović, saj so si tudi tekmeci ustvarili nekaj izrazitih priložnosti. "To je sestavni del nogometa. Tako kot mi nismo dali gola, ga tudi oni niso in morda so bile naše priložnosti celo lepše."

"Jojo ima kvalitete"

Vse dvome o končnem zmagovalcu je nato 10 minut pred koncem vendarle razrešil Josip Iličić s prvim reprezentančnim golom, česar se je veselil tudi slovenski strateg: "Končno se je odprlo tudi njemu. Vse je enkrat prvič. 'Jojo' ima kvalitete, a to mora ponavljati v klubu in reprezentanci. Iz tedna v teden in iz meseca v mesec. On bo dodana vrednost tej ekipi, ki bi ji že do zdaj lahko dal več," je bil prvega Iličićevega gola vesel tudi Katanec.

"Bolj si moramo upati igrati"

Na obeh septembrskih tekmah, proti Albaniji in proti Cipru, se je nogometašem poznal poletni premor in pomanjkanje kakovostnih tekem. "Veliko je treba popraviti. Pomembno je, da mladi dobivajo izkušnje. Tudi Kampl je naredil večjo napako, a to je dobro, da bo naslednjič vedel, kaj mora popraviti. Pol ure prvega polčasa je bilo tokrat res okej, nato se je žoga preveč vračala nazaj. Tukaj se lahko kaj zgodi in ni lepo na pogled. V igri je še veliko prostora za napredovanje, a bolj si moramo upati igrati," še pravi Katanec.

Rezultatske cilje je reprezentanca v septembru dosegla in se v kvalifikacijski skupini prebila na tretje mesto za Švico in Islandijo. Katanec si želi boljšo igro: "V fizičnem smislu smo lahko precej boljši, potem bo tudi glava delala drugače. Zato si zdaj želim, da bodo nogometaši igrali, da bodo pripravljeni. Čakata jih še dve lepi tekmi."

Do konca kvalifikacij za SP bo Slovenija čez natančno en mesec gostila Norveško, 15. oktobra pa jo čaka gostovanje v Švici.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.