Katanec: Nogometaš me je prosil, da ne igra

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Novi selektor slovenske nogometne reprezentance Srečko Katanec je v pogovoru za časnik Večer dejal, da imamo v Sloveniji premalo posluha za trenerje, da se zgodbe ne delajo v enem tednu ali letu, da v reprezentanci prav gotovo ne bo Roberta Korena in da ni čarovnik, ki bi obljubljal, da se bo Slovenija uvrstila na evropsko in svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Srečko Katanec je novinarju Večera Borutu Planinšiču ml. dejal, da se od spominov ne živi, da je pripravljen z reprezentanco trdo delati, v njej poiskati najboljši kader, največje preglavice pa mu trenutno povzroča dejstvo, da večina evropskih lig miruje, tako da nogometaši ne igrajo.

"Predvsem mi manjka, da bi lahko videl kakšnega mladega, novega igralca v igri. Prijateljske tekme mi ne pomagajo nič, saj niso realni pokazatelj sposobnosti," je med drugim dejal Katanec.

Dela nekdanjih selektorjev ni želel ocenjevati. "Kaj je manjkalo Slaviši Stojanoviću, ne vem. Smo pa v Sloveniji do trenerjev premalo potrpežljivi. Zgodbe se ne delajo v enem tednu ali letu. Da pa bi ocenjeval njihovo delo, tega si ne dovolim. Sploh zato, ker ne vem, kaj se je dogajalo v slačilnici. Zakaj nekdo ni dal nekoga v igro, ali je bila to bolezen, slabša pripravljenost ... V svojem prvem ciklu sem bil v položaju, ko me je igralec prosil, da ga ne dam v igro, zaradi medijskega pritiska nanj," je za Večer povedal Katanec.

Katanec je še dejal, da mu je vseeno, kje reprezentanca igra, ali v Stožicah ali v Mariboru, Kopru ... Njegovo delo je, da dvigne raven reprezentančnega nogometa. "Sprejel sem izziv, ki mi je usojen: delati z omejenim igralskim kadrom in iz njega narediti čim več. Nismo kot velike reprezentance, ki imajo 50 igralcev, na katere lahko računajo na vsaki tekmi. Nikoli nisem dajal nobene garancije, še manj govoril, da gremo na svetovno, na evropsko prvenstvo. Slovenija lahko igra, mora igrati boljši nogomet, rezultat pa je odvisen od milijona faktorjev, ki jih ne moremo predvideti," je med drugim še dejal Katanec.

Selektor je tudi razkril, da je še enkrat poklical Roberta Korena, ki pa je še enkrat več dejal, da za reprezentanco ne bo več igral. Prav tako je Katanec komentiral namigovanja, da vratar milanskega Interja Samir Handanović ne bo več nosil kapetanskega traku: "Jaz mu nisem rekel, da ne bo kapetan. Sem pa vsem povedal, da je domena selektorja, kdo bo kaj v reprezentanci. Najverjetneje bo kapetan nekdo 'iz polja', ne vratar. Če je to problem, če komu tolče po egu, naj mi to pove. Fantje morajo živeti za tekme, jih čakati z nestrpnostjo, se vsak mesec slišati med sabo. Z mano stik ni nujen, razen če se zgodi kaj usodnega, oni morajo biti 'grupica', veseli, da pridejo pomagat. Sploh Samir, on prvi, ker je v najboljšem klubu."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:21 17. Januar 2013.

    Srečko, vso srečo, dobronamerno pa ti svetujem, da nekaj energije prihrani za taktiko in uigravanje ekipe. Intervjuja ni dal samo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.