Katanec svoje izbrance popeljal v četrtfinale

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Uzbekistan Srečka Katanca v četrtfinalu azijskega prvenstva.
Oglej si celoten članek

Uzbekistanska nogometna reprezentanca, ki jo vodi nekdanji slovenski reprezentant in selektor Srečko Katanec, se je na azijskem prvenstvu v Katarju uvrstila v četrtfinale. V osmini finala je premagala Tajsko z 2:1 (1:0). Naslednji tekmeci Katančevih varovancev bodo gostitelji Katarci, ki so v ponedeljek z 2:1 premagali Palestino.

Uzbekistan je bil veliko boljši tekmec v prvem polčasu in bi lahko izdatneje vodil, a je edini zadetek v 37. minuti dosegel Azizbek Turgunbojev v kazenskem prostoru je z levico poslal žogo v mrežo po podaji Dijorja Holmatova.

Rezervist Supachok Sarachat, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, je z zavitim in močnim strelom z roba kazenskega prostora v 58. minuti kronal premoč Tajske v tem delu za izenačenje na 1:1. Le sedem minut pozneje je prav tako z roba kazenskega prostora Uzbekistan ponovno povedel v vodstvo Abosbek Fajzulajev. Do konca se izid ni več spreminjal, še najlepši priložnosti sta bili v sodnikovem dodatku, po ena na vsaki strani.

V drugi današnji tekmi se bosta ob 17. uri po slovenskem času pomerila Savdska Arabija in Južna Koreja.

Četrtfinale prvenstva se bo odvijal bo 2. in 3. februarja, polfinale 6. in 7. februarja, finale pa 10. februarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:30 30. Januar 2024.

    Legenda. Saj ne, da je Kek slab, ampak Katanec je kot trener zame boljši.

  • 16:07 30. Januar 2024.

    A aa vvidte kkkaj ssesem spospoosoben, čččee miii nnonobeeen Šššmarne gogogore nene ooomenja...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.