Katar in Poljska v polfinalu

Foto: EPA
Foto: EPA
prvem četrtfinalu so gostitelji turnirja premagali Nemčijo s 26:24 (18:14), Poljaki so bili s 24:22 (12:10) boljši od Hrvatov. Ob 19. uri sta na sporedu še tekmi Slovenija - Francija in Danska - Španija.
Oglej si celoten članek

Nemci so po uvodnem vodstvu z 1:0 hitro gledali v hrbet Katarcem, ki so v prvem polčasu pridno bežali tekmecem. V 19. minuti so domačini vodili že 13:7, Rafael Capote je v 26. minuti povišal na 16:9, v končnici pa je Nemčija nekoliko znižala zaostanek (14:18). To ji je dalo zagon v drugem delu, ko je zaigrala precej bolje, v 38. minuti pa je zaostajala le še 19:20. A se Katarci niso dali. Znova so si priigrali tri gole prednosti, ki so jih do konca tekme brez težav zadržali.

Hrvati in Poljaki so se večino tekme menjavali v vodstvu. Poljska je v 23. minuti prišla do vodstva 10:7, Hrvaška pa je z igralcem več v 26. minuti znova ujela priključek. Minuto kasneje je Marko Kopljar poravnal na 10:10, v končnici prvega polčasa pa so Poljaki pobegnili na 12:10. Hrvati se niso predali, drugi polčas so odprli z delnim izidom 3:0, nato se je razigral vratar Filip Ivić, ki je v golu zamenjal Mirka Alilovića, in njegova ekipa je v 43. minuti vodila 17:14. Tekma je bila znova na začetku 11 minut pred koncem, ko je bilo 18:18. V končnici je bil eden do junakov poljskega uspeha vratar Slawomir Sczmal, ki je nekaj strelov ubranil v pravem trenutku, Poljska pa se je vselila uvrstitve v polfinale.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.