Katarci zanikali načrte za "sanjsko ligo"

Foto: EPA
Foto: EPA
Katarska nogometna zveza je v sredo že zanikala poročanja angleškega dnevnika The Times, da nameravajo v Dohi že od leta 2015 dalje gostiti "Sanjsko nogometno ligo" (Dream Football League), v kateri bi v zameno za velike denarje igrali največji velikani evropskega nogometa, tekmovanje samo pa bi lahko predstavljalo konkurenco celo Ligi prvakov.
Oglej si celoten članek

The Times je v sredini izdaji poročal o načrtih za turnir, ki bi v poletnih mesecih na vsaki dve leti gostil 24 ekip, po odmevnosti pa bi predstavljal močno konkurenco Ligi prvakov in svetovnemu klubskemu prvenstvu.

Organizatorji bi po poročanju spoštovanega dnevnika ponujali do 200 milijonov evrov za nastop elitnih klubov, med njimi Barceloni in Manchester Unitedu. Toda Katarska nogometna zveza (QFA) je v sredo zanikala, da bi imela v načrtih nekaj takega.

"Glede zgodbe, ki je bila objavljena v današnji številki časopisa The Times, in ki govori o 'Sanjski nogometni ligi', lahko Katarska nogometna zveza in ostale katarske nogometne organizacije kategorično potrdijo, da niso vpletene v takšne in podobne načrte, prav tako pa ne vedo ničesar, kar bi potrjevalo resničnost zgodbe," so sporočili s QFA.

Novinar: "Vir je dober, zgodbe še ni konec"

Odzvali so se tudi z Evropske nogometne zveze (Uefa), kjer so potrdili, da o takšnih načrtih ne vedo ničesar, zato tudi nimajo komentarja. Satirična spletna stran Les Cahiers du Football je na twitterju sicer zatrdila, da je The Times zgolj objavil njihovo izmišljeno zgodbo, a so Angleži že zatrdili, da temu ni tako.

"Lahko zagotovim 100 %, 1.000 %, 175.000.000 %, da moja zgodba ni imela povezave z nikakršno spletno stranjo ali čim drugim," je za Reuters dejal avtor zgodbe Oliver Kay"Vem, da je moj vir zelo dober, informacije so zelo dobre in te zgodbe še ni konec."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.