Katarska policija priprla dva norveška novinarja

Foto: Epa
Foto: Epa
V Katarju naj bi zaradi zaradi poročanja o nogometnem svetovnem prvenstvu priprli norveška novinarja.
Oglej si celoten članek

Katarska policija je brez pojasnila priprla novinarja norveške nacionalne televiziji NRK, ki sta poročala o pripravah na svetovno prvenstvo, in ju zadržala več kot 30 ur, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug, ki se sklicuje na NRK.

Oblasti v Katarju razloga priprtja obeh novinarjev prav tako niso želele razkriti televiziji, ki je policiji pojasnila, da sta v tej mali arabski državi novinarja zato, da poročata o pripravah na prvenstvo prihodnje leto.

Domnevno so novinarja prijeli zato, ker sta med poročanjem v živo govorila o stanju delavcev migrantov, ki živijo v Katarju. Kasneje so televiziji pojasnili, da novinarja nista imela dovoljenja, da uporabljata svojo opremo.

Ostro je akt policije že obsodil sindikat novinarjev na Norveškem.

Katarske oblasti so priprle Lokmana Ghorbanija (prvi z leve) in Halvorja Ekelanda (drugi z leve).

Foto: Epa

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.