Katastrofa za Dončića, izjemen večer Dragića

Foto: Profimedia Luka Dončić
Košarkarji Dallasa so prvo domačo tekmo odigrali porazno. Proti ekipi Charlotte Hornets so klonili s kar 99:118.
Oglej si celoten članek

Dallas je odigral prvo domačo tekmo v sezoni, v Teksasu so gostovali Charlotte Hornets. Domači so tako kot na zadnjem dvoboju proti LA Clippers dobro odprli dvoboj in goste prisilili v minuto odmora po le treh minutah igre, ko je bil na semaforju izpisan rezultat 8:2. Posvet na klopi je bil uspešen, po vrnitvi na parket je namreč Charlotte s sedmimi zaporednimi točkami celo povedel.

Večji del prve četrtine je bil nato izenačen, a so domači popustili v končnici prvih 12 minut. Luka Dončić, ki je na prvih tekmah sezone v celoti odigral prvo četrtino, je tokrat moral nekoliko hitreje sesti na klop, saj so mu sodniki prisodili dve osebni napaki, drugo na zelo sumljiv način v napadu, ko je trčil v dobro  postavljenega tekmeca, a je pred tem dobil kar nekaj udarcev po rokah. Sodniška trojka je sicer kar nekajkrat razburila domačo klop, James Johnson pa si je na njej celo prislužil tehnično napako še preden je sploh prvič stopil na parket.

Charlotte je s prvim košem v drugi četrtini povedel z 38:29, a se je četa Ricka Carlisla uspela hitro vrniti v igro. Slovenski zvezdnik se je na igrišče vrnil sedem minut pred koncem četrtine pri zaostanku treh točk, a v naslednjih napadih s soigralci preprosto ni uspel poslati žoge skozi obroč, Dallas je tako štiri minute ostal brez zadetega koša, v tem času pa je prednost nasprotnikov narastla na 63:49. Niz Sršenov je s košem prekinil Dončić.

Vseeno je prednost narastla na 15 točk, nato pa so Mavericks zadeli dve trojki. Sledila je še tretja osebna napaka Slovenca in minuto in pol pred glavnim odmorom je moral znova sesti na klop. Nad potezo Carlisla, ki se ga je odločil potegniti s parketa, je bil vidno nezadovoljen. Do konca polčasa je sledil le še en koš, ki so ga za 68:57 dosegli gostje.

Foto: Profimedia Luka Dončić

Luka je v prvem polčasu odigral 15 minut, ob metu iz igre le 2/4 je dosegel osem točk, v statistiko pa vpisal še dva skoka in pet asistenc. Lahko bi jih še preveč več, a njegovi soigralci so po odličnih podajah večkrat zgrešili odprte mete.

Le 42 sekund drugega polčasa je bilo potrebnih za novo minuto odmora Dallasa, saj si je Charlotte z delnim izidom 5:0 priigral do takrat največjo prednost na tekmi (+16). Ni pomagalo, sledil je še en neprekinjen niz devetih točk gostov za 82:57. Telesna govorica košarkarjev Dallasa je že povedala, da tokrat ni možnosti za preobrat. Prednost je kasneje znašala 31 točk, ko je Dončić sedel na klop dve minuti in pol pred koncem tretje četrtine.

V zadnji četrtini, Luka sploh ni zaigral, je Charlotte mirno pripeljal tekmo do zadnjega piska sirene, razlika se ni spuščala pod 19 točk. Tolika je znašala tudi ob koncu - 118:99.

Dončić je zabeležil enega slabših večerov v ligi NBA. Odigral je 24 minut, iz igre je zadel štiri od 10 metov, za tri točke je bil neuspešen pri vseh petih poizkusih, proste mete je izvajal 4/7. Zbral je še 2 skoka in pet asistenc. Tim Hardaway Jr. je dosegel 18 točk, za Charlotte jih 22 zbral novinec LaMelo Ball, 20 pa Miles Bridges.

Dragić prvo ime dvoboja

Dan pred sinočnjim dvobojem je Milwaukee poskrbel za pravo katastrofo Miamija, saj ga je premagal za kar 47 točk. Torkov dvoboj po ameriškem času je bil pravzaprav odločen že dokaj hitro v prvem polčasu, posledica tega pa je bila, da je trener Vročice Gorana Dragića, ki je odigral manj kot 10 minut, hranil za povratni obračun 24 ur kasneje.

In slovenski organizator igre se je Eriku Spoelstri oddolžil s sijajno predstavo. Gostje so sicer znova zanesljivo vodili ob koncu prvega polčasa, a so zadnjih sedem točk v drugi četrtini dosegli domači, za prav vse je poskrbel Dragić. Pred tretjo četrtino je Vročica vseeno zaostajala z 51:56.

Gogi se je na parket vrnil na polovici četrtine, ko so Bucks vodili za 10 točk. Do konca četrtine, ko so se košarkarji s Floride približali na 88:91 je dosegel štiri točke, v zadnji, ki je pripadla Miamiju z 29:17, pa jih je zbral še devet. Najprej je z uspešnim metom za tri točke poskrbel za 91:91, z naslednjima zadetima trojkama pa je svojo ekipo popeljal do prednosti 102:95. Od tu dalje so se v igro skušali vrniti gostje, vendar jim to ni uspelo.

Foto: Profimedia Goran Dragić

Slabe tri minute in pol pred koncem je Vročica tako že vodila s 114:99. Na začetku zadnje minute se je Milwaukee še približal na devet točk zaostanka, bližje ni šlo. Končalo se je z zmagoslavjem Miamija s 119:108.

Dragić je bil prvi strelec ekipe s 26 točkami v prav toliko minutah, dodal je še pet skokov in dve podaji. Pri Milwaukeeju je enako število točk zabeležil Giannis Antetokoumpo, ki je za trojnega dvojčka zbral še 13 skokov in 10 asistenc. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:59 31. December 2020.

    Donćić bo kazal vse manj, saj ga faulajo in onemogočajo v njegovi igri, ki so jo naštudiral v nulo!Čudežni deček …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.