Katastrofalna vest za Norvežana, globus visi na nitki

Foto: Epa kilde
Norveški alpski smučar Aleksander Aamodt Kilde je doživel velik udarec v boju za prvi veliki kristalni globus.
Oglej si celoten članek

Specialist za hitre discipline Norvežan Aleksander Aamodt Kilde bo na preostalih dveh tekmah letošnje sezone alpskega smučanja poskušal ubraniti 54 točk prednosti pred Francozom Alexisom Pinturaultom.

Tretjeuvrščeni Norvežan Henrik Kristoffersen zaostaja že 161 točk, vendar ima glede na odlično formo v tehničnih disciplinah še vedno teoretične možnosti za osvojitev velikega kristalnega globusa.

Kilde, četrti smukač in tretji superveleslalomist sezone, je upal, da si bo na zadnji letošnji tekmi v hitrih disciplinah zagotovil še nekaj dodatne prednosti pred predvidenim finalom v Kranjski Gori, a je šla odločitev prirediteljev tekme v Kvitfjellu na roko Pinturaultu in Kristoffersenu.

Super-G Po odpovedi še ene tekme znan dobitnik malega globusa

"Po ogledu smo še mislili, da bomo nastopili, a razmere so se poslabšale in odpoved je logična odločitev. In dobra zame, saj sem imel startno številko ena, ki ne bi bila najboljša," je komentiral Pinturault.

"Vseeno bom rekel, da je poleg Caviezla glavni zmagovalec dneva Henrik Kristoffersen. On ni danes izgubil ničesar, naslednji zmagovalec pa sem jaz. Kilde je zagotovo izgubil največ, toda zame je še vedno glavni kandidat za osvojitev kristalnega globusa. Pripisal mu bi 50, sebi 35, Kristoffersenu pa 15 odstotkov možnosti," je dodal Francoz.

Pinturault je v veleslalomskem seštevku trenutno na drugem mestu in ima šest točk zaostanka za vodilnim Kristoffersenom. Slednji je glavni favorit tudi za slalomski globus, pred sklepnim dejanjem v Kranjski Gori ima v seštevku discipline dve točki prednosti pred Francozom Clementom Noelom. Pinturault je v slalomskem seštevku na šestem mestu

Kilde bo praktično vse svoje upe položil v veleslalom, saj se letos ni udeležil niti ene klasične slalomske preizkušnje, zato bo v Kranjski Gori težko računal na odmeven rezultat.

V veleslalomskem seštevku je trenutno na sedmem mestu, kar je sicer njegova najboljša uvrstitev v karieri, a letos na veleslalomih še ni bil višje od petega mesta (Adelboden), zato ne bi bilo presenetljivo, če bi v prihajajočih dneh stiskal pesti za odpoved tekem v Kranjski Gori.

Foto: Epa

Svetovni pokal, skupno (36/38):
  1. Aleksander Aamodt Kilde (Nor) 1202
  2. Alexis Pinturault (Fra)       1148
  3. Henrik Kristoffersen (Nor)    1041
  4. Matthias Mayer (Avt)           916
  5. Vincent Kriechmayr (Avt)       794
  6. Beat Feuz (Švi)                792
  7. Mauro Caviezel (Švi)           669
  8. Kjetil Jansrud (Nor)           665
  9. Thomas Dressen (Nem)           602
 10. Loic Meillard (Švi)            579
...
 16. Žan Kranjec (Slo)              445
 54. Štefan Hadalin (Slo)           152
 75. Martin Čater (Slo)              93
 93. Klemen Kosi (Slo)               63
109. Miha Hrobat (Slo)               37
126. Boštjan Kline (Slo)             23
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:39 8. Marec 2020.

    Bedast naslov.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.