Kateri klubi imajo najvišje plače?

Foto: EPA
Foto: EPA
Global Sports Salary Survey je razkril seznam ekip, ki namenijo največ denarja za plače svojih igralcev.
Oglej si celoten članek

Na vrhu je košarkarska ekipa iz lige NBA Cleveland Cavaliers, ki v povprečju letno igralcu odšteje skoraj 7,6 milijona evrov. Prva evropska ekipa in prva med nogometnimi zasedbami je Manchester United na četrtem mestu in s 6,5 milijona evri.

Na seznamu Cleveland Cavaliers sledi baseball ekipa New York Yankees s 6,75 milijona in še en član lige NBA Los Angeles Clippers s 6,7 milijona. Četrti je Man Utd s 6,5 milijona.

Med nogometnimi klubi je na drugem mestu Barcelona s 6,3 milijona, angleški Manchester City s šestimi, "nogometno" peterico zaključujeta Real Madrid in Chelsea.

Med nogometaši in športniki nasploh imata najvišjo plačo najboljša igralca zadnjih let Portugalec Cristiano Ronaldo in Argentinec Lionel Messi, oba zaslužita letno 21,5 milijonov evrov. Na tretjem mestu je Valižan Gareth Bale z 20 milijoni, na četrtem Brazilec Hulk s 17,8 milijona in na petem Paul Pogba s 16,5 milijona.

Foto: EPA wayne rooney klop

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.