Kauzer na SP po darilo za rojstni dan

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Na svetovno prvenstvo odhajajo še kajakaši in kanuisti. Prvi adut Slovenije za kolajno bo zmagovalec svetovnega pokala Peter Kauzer. "Tekma kot tekma. Vsaka ima start, cilj in vratca. Upam, da bom dobro odvozil in si priveslal nagrado za rojstni dan."
Oglej si celoten članek

Množici vrhunskih športnih tekmovanj, ki so se zgostila konec avgusta in na začetku septembra, se bo čez dober teden pridružilo še največje letošnje tekmovanje na divjih vodah. Bratislava bo od šestega do 11. septembra gostila svetovno prvenstvo v slalomu. V slovaško prestolnico bodo odpotovali kajakaši Peter Kauzer, Jure Meglič in Simon Brus, kanuisti Anže Berčič, Benjamin Savšek in Simon Hočevar, kanuistični dvojci Sašo Taljat - Luka Božič, Luka Slapšak - Urban Jarc in Dejan Kralj - Simon Hočevar ter kajakašice Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič. Letos bodo tekmovanja za svetovne naslove še pomembnejša kot običajno. Ne le, da bodo zadnje dni delili medalje, že v polfinalnih preizkušnjah bodo odločali tudi o olimpijskih kvotah. Na SP v Bratislavi bodo podelili 80 odstotkov vseh kvot za igre v Londonu 2012, nekaj mest bo na voljo še na evropskem prvenstvu naslednje leto.

A v slovenski ekipi poudarjajo, da dodatnega pritiska zaradi olimpijske pomembnosti ne čutijo. Med najbolj vročimi v slovenskem taboru je kot vselej Kauzer. Letos je sicer na enem velikem tekmovanju, na EP v Španiji, ostal praznih rok, zmagal pa je na tekmi svetovnega pokala v Tacnu in Franciji ter slavil skupno prvo mesto v tej disciplini. Tudi zato se v Bratislavo podaja sproščeno. "Pripravljen sem dobro. Pravega dopusta sicer nisem imel, ampak zame je tako ali tako najlepše, če lahko sedem v čoln. Nazadnje sem treniral doma v Hrastniku in v Tacnu. Z dosedanjim delom sezone, z izjemo EP, sem zadovoljen. Občutki so dobri, nastopil pa bom s starim čolnom, čeprav sem v Pragi imel novega, a sem se odločil za bolj preizkušenega," je dejal Kauzer in dodal, da se s pomembnostjo tekmovanja ne obremenjuje: "Tekma kot tekma. Vsaka ima start, cilj in vratca. Upam, da bom dobro odvozil in si priveslal nagrado za rojstni dan."

Tudi dvojec Taljat - Božič si je z zmago na tekmi svetovnega pokala v Pragi pripravil dobro popotnico, tako da optimizem ostaja tudi pred tekmo sezone v Bratislavi: "Opravila sva še petdnevne priprave. Malo sva se še lovila po zmagi v Pragi, ampak na koncu se je že videla forma, ki jo bova še stopnjevala. Upam, da bo ta na SP vrhunska. Že na začetku leta sva si zadala cilj osvojitev kvote, kar bova dosegla z dobrimi vožnjami v polfinalu, upam pa, da se bova uvrstila v finale," je menil Božič. Kragljeva je prepričana, da bo bodisi ona ali pa katera od dveh reprezentančnih sotekmovalk izpolnila kvoto za olimpijske igre, sama pa si je zaželela še uvrstitev v finale: "Odhajam s pozitivnimi mislimi. Sezona je imela vzpone in padce. Mogoče bi si želela kakšen boljši rezultat. Pričakovanja na SP so visoka, upam, da bom zvozila najboljšo tekmo prav tu. Finale pa je moj prvi cilj, če se ne uvrstim vanj, bom zagotovo razočarana."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.