Kauzer najhitrejši v Tacnu

Foto: Nina Jelenc
Foto: Nina Jelenc
Slalomisti na divjih vodah so z današnjimi kvalifikacijami odprli tekmo svetovnega pokala v Tacnu. Slovenski čolni so bili uspešni. Najbolj se je izkazal Peter Kauzer, ki je med kajakaši za več kot sekundo in pol ugnal vso konkurenco.
Oglej si celoten članek

V moškem K-1 so se v sobotni polfinale prebili tudi ostali trije Slovenci. Simon Brus je bil 20., Jure Meglič 23., Dejan Kralj pa 35. Stoodstotno uspešni so bili tudi kanuisti. Benjamin Savšek se je v polfinale prebil s sedmim časom, Jure Lenarčič z devetim, Blaž Cof s 14., Simon Hočevar s 16., Anže Berčič pa z 19. časom. Najboljši čas dneva je dosegel Slovak Matej Benus. V ženskem C-1 je bila najhitrejša Slovakinja Katarina Macova, Slovenke v tej disciplini ne tekmujejo.

Med kajakašicami je od Slovenk kvalifikacije najbolje odpeljala Urša Kragelj, ki je bila deveta, v polfinale pa sta se prebili tudi Eva Terčelj s 16. in Ajda Novak s 27. mestom. Najhitrejša je bila Avstrijka Violetta Oblinger-Peters. Pri dvojcih se je od slovenskih posadk najbolj izkazala ekipa Sašo Taljat/Luka Božič s četrtim mestom, Simon Hočevar in Dejan Kralj sta bila deseta, Urban Jarc in Luka Slapšak pa 15. Prva sta bila Slovaka Ladislav in Peter Skantar.

V soboto bodo dopoldne na sporedu polfinalni boji kanuistk, kanuistov in kajakašev, ob 12.15 pa bodo na sporedu finalne vožnje v teh konkurencah. Tekmovanje v Tacnu se bo končalo v nedeljo s polfinali in finali kajakašic in dvojcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.