Kavčič edini uspešni Slovenec

Foto: Žurnal24 Blaž Kavčič se je prvič uvrstil v drugo kolo OP Avstralije. (Foto: Nik Rovan)
Nadaljuje se ljubljanski challenger. Na igrišču TC Ljubljana je v sredo najprej igral Blaž Kavčič in brez večjih težav po dveh nizih ugnal Italijana Mattea Violo. Janez Semrajc je na večernem dvoboju izgubil.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič je na teniškem challengerju ATP, BMW Ljubljana Open, uspešno nastopil tudi v drugem krogu. Tretji nosilec je po dveh nizih (6:2, 6:4) odpravil Italijana Mattea Violo.

Zelo sem vesel, da sem lahko spet dvignil raven igre. To se mi zdi zelo pomembno, da začutiš, kdaj začne nasprotnik boljše igrati in se temu hitro prilagodiš ter tudi sam začneš igrati bolj agresivno. Mislim, da mi je prav to danes prineslo uspeh.
Blaž Kavčič

Kavčič je bil nove zmage zelo vesel; čeprav je v drugem nizu povedel že s 3:0, ga je Italijan ujel in povedel s 4:3, a Kavčič je ohranil mirno kri in dvoboj zanesljivo pripeljal do konca. "Lahko rečem, da je bil danes dvoboj zame precej težji kot včeraj, saj se nisem najbolje počutil. Že na začetku sem imel težave s prvim servisom, zato je bilo treba vsako točko igrati in posledično sem bil v drugem nizu tudi bolj utrujen. Zato sta moja igra in pa tudi koncentracija nekoliko padli in sem omogočil nasprotniku, da je bolje zaigral," je uvodoma povedal Ljubljančan in nadaljeval: "A nato sem dvignil raven igre in sem bil spet za razred boljši, kar me navdaja z optimizmom za naprej."

Po Kavčičevem vodstvu v drugem nizu s 3:0 je Italijan naslednjih nekaj iger zadel prav vse, kar si je zamislil. "Velikokrat se zgodi, da igralec, ki zaostaja, ki je nekako v izgubljenem položaju, zaigra na vse ali nič, in ker je povsem sproščen, te žoge letijo notri. Ti pa si v prednosti, misliš, da že nekaj imaš, nato pa naenkrat zaostajaš s 3:4, čeprav ne igraš nič slabše kot prej, morda za odtenek. Zelo sem vesel, da sem lahko spet dvignil raven igre. To se mi zdi zelo pomembno, da začutiš, kdaj začne nasprotnik boljše igrati in se temu hitro prilagodiš ter tudi sam začneš igrati bolj agresivno. Mislim, da mi je prav to danes prineslo uspeh," je pojasnil Kavčič.

Foto: Žurnal24

Kavčiču ni preveč ustrezalo, da je igral sredi dneva in na soncu, saj je minuli teden preživel v dvorani, uvodni dvoboj odprtega prvenstva Ljubljane pa je odigral zvečer: "Zelo težko je bilo spet igrati na soncu. Pogoji za igro so namreč povsem drugačni, saj žogica odskakuje višje, je hitrejša in več stopinj je. Treba se bo hitro privaditi tudi temu. Morda mi trenutno večerni dvoboji bolj ustrezajo, ker ne porabim toliko energije zaradi vremena. Upam, da bom naslednji dvoboj igral bolj pozno."

Kavčič se bo v naslednjem krogu pomeril z boljšim iz dvoboja med Semrajcem in de Veigyjem, tako da bodo Slovenci imeli vsaj enega polfinalista. "Resda sem se gladko prebil skozi prva dva kroga, ampak po pravici povedano, sem že malo utrujen. Nikoli ne želim iskati izgovorov, ampak v zadnjem čas sem res preigral veliko tenisa, zamenjal sem podlago in zdi se mi, da je to kar velik zalogaj za telo. Posledice se mi malo že poznajo, ampak upam, da bom ta turnir pripeljal do konca tako, kot si želim," je še povedal Kavčič in o naslednjem nasprotniku dodal: "Kdorkoli bo pač zmagal, me čaka zelo težka tekma. Semrajc igra zelo agresivno in lahko odigra zares vrhunski dvoboj, tako da ga je zelo težko premagati, na drugi strani pa je Francoz, ki je levičar, ti pa so vedno neugodni. V bistvu mi je vseeno, kdo zmaga, saj sta oba igralca dobra. Sam se bom skušal osredotočiti zgolj na svojo igro, ne pa na tekmece, saj mislim, da mi le to prinaša uspeh."

V prvem današnjem dvoboju na osrednjem igrišču se je od nadaljevanja že poslovil nekdanji prvi igralec sveta, Avstrijec Thomas Muster. Gladko, s 6:3 in 6:2, ga je ugnal Italijan Alessio Di Mauro.

Semrajc izpadel
V četrtfinalu se Kavčič pomeril s Francozom Jonathanom de Veigyjem, ki je v današnjem zadnjem dvoboju dneva s 4:6, 7:5 in 6:1 ugnal mladega Slovenca Janeza Semrajca.

Nepopustljivi francoski igralec Jonathan Dasnieres de Veigy je tako v poznih večernih urah (zadnji dvoboj dneva se je zavlekel vse do 22. ure) preprečil slovenski četrtfinale, saj je pripravil veliki preobrat in po treh nizih izločil lanskega polfinalista turnirja Semrajca.

Ko je že vse kazalo, da bo ob vodstvu Semrajca s 6:4 in nato s 5:3 ter 5:4, ko je serviral za zmago, dvoboja konec v nekaj minutah - sploh, ko je imel v deveti igri Semrajc tudi zaključno žogo -, pa se je de Veigy po nekaj napakah 21-letnega Ljubljančana čudežno vrnil v boj. Nato je s štirimi zaporednimi igrami dobil drugi niz s 7:5.

V zadnjem nizu se je bolj ali manj igralo pod taktirko Francoza, ki je odločilni niz dobil gladko s 6:1. "Fizično sem povsem izčrpan, ob koncu me noge enostavno niso več ubogale. Po vrnitvi iz Italije (Semrajc je minuli teden izjemno uspešno nastopal na challengerju v Todi, op. STA) slabo spim, težave imam tudi s sinusi, tako da sem bil kar presenečen, da sem bil tik pred zmago," je po "maratonskem" dvoboju povedal Semrajc, ki se od začetka turnirja bori s prehladom.

Danes je bil res blizu zmage, a poznala se mu je velika utrujenost. "V ključnih trenutkih je Francoz zaigral bolje, ko sem sam zaradi utrujenosti upočasnil igro, pa je prevzel pobudo. Žal se mi danes ni izšlo," je še dejal vidno utrujeni Semrajc.

Tako edino slovensko orožje na turnirju ostaja Blaž Kavčič, ki bo v četrtkovem četrtfinalu lopar prekrižal prav z de Veigyjem; dvoboj bo na sporedu četrti na osrednjem igrišču, v vsakem primeru pa ne pred 18. uro.
zza/zza

Izidi, BMW Ljubljana Open (42.500 evrov), 2. kolo:
Blaž Kavčič (Slo/3) : Matteo Viola (Ita) 6:2, 6:4;
Jonathan Dasnieres de Veigy (Fra) : Janez Semrajc (Slo) 4:6, 7:5, 6:1;
Alessio Di Mauro (Ita) : Thomas Muster (Avt) 6:3, 6:2;
Nikola Čirić (Srb) : Nikola Mektić (Hrv) 4:6, 6:4, 6:2;
Stefano Galvani (Ita) : Boris Pašanski (Srb) 7:6, 2:6, 6:2;
David Goffin (Bel) : Pablo Santos (Špa) 6:4, 5:7, 6:4;
Andrea Arnaboldi (Ita) : Gabriel Trujillo-Soler (Špa) 7:6, 6:4;
Augustin Gensse (Fra) : Erling Tveit (Nor) 6:1, 6:3.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.