Kavčič in Rola Sloveniji že priigrala obstanek

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenska teniška reprezentanca po dveh dnevih dvoboja prve evro-afriške skupine Davisovega pokala proti Južnoafriški republiki vodi s 3:0, kar pomeni, da si je že zagotovila obstanek v tej kakovostni skupini.
Oglej si celoten članek

Potem ko sta Blaž Rola in Blaž Kavčič v petek dobila oba posamična dvoboja, sta danes v paru priigrala še odločilno tretjo točko. Nedeljska dvoboja bosta le še revialna.

Čeprav sta bila za današnji obračun dvojic od Slovencev prijavljena Grega Žemlja in Janez Semrajc, je kapetan Blaž Trupej že po uvodnem dnevu nakazal, da bo prišlo do menjave v ekipi. Žemlja ima namreč že dlje časa težave z zdravjem, prvi težji trening pa je kapetanu pokazal, da še ne bo nared ta konec tedna. Na igrišče sta tako tudi danes za Slovenijo stopila junaka uvodnega dne Blaž Rola in Blaž Kavčič, do menjave tik pred dvobojem pa je prišlo tudi v južnoafriški ekipi, saj se je Ruan Roelofse na petkovem dvoboju s Kavčičem poškodoval, tako da je tudi kapetan kapetan JAR John-Laffnie De Jager posegel po menjavi. V ogenj je ob specialistu za igro dvojic Ravenu Klaasnu poslal še Nikalo Scholtza.

Kavčič in Rola brez izgubljenega niza

Čeprav Rola in Kavčič nista nikoli skupaj trenirala in uigravala dvojic, danes sta odigrala prvo uradno tekmo skupaj, pa se to danes na igrišču v Tivoliju ni prav nič poznalo in sta tekmeca odpravila že po treh nizih s 7:5, 6:1 in 7:6 (4). Uvodni niz sta dobila po 47 minutah igre s 7:5, potem ko sta v zadnji igri še drugič odvzela servis tekmecema. Slovenca sta dobro začela tudi drugi niz in v četrti igri prišla do prvega "breaka", nato pa vodstvo hitro povišala in niz dobila s 6:1. Tretji niz je bil še najbolj izenačen, a sta ga Rola in Kavčič po podaljšani igri zanesljivo dobila.

"Mogoče je bilo malo lažje, ker sva ravno oba Blaža in sva se zato na igrišču dobro ujela," je po dvoboju v smehu dejal Kavčič in o gladki zmagi s 3:0 v nizih dodal: "Celo tekmo sva dobro igrala. Na začetku sta nasprotnika začela res na visoki ravni, kar naju je malo presenetilo, a vseeno sva pričakovala, da bo tekma veliko težja. Nisva pričakovala, da bova lahko zmagala s 3:0, ampak drug drugega sva spodbujala vsako točko, dvigovala igro in zasluženo prišla do zmage."

Rola: Trema se je porazdelila

Čeprav je kapetan napovedoval, da si želi vprašanje o zmagovalcu dvoboja z JAR rešiti že danes, pa je Rola po tekmi dejal, da sam tretje točke zagotovo ni pričakoval, saj je bila južnoafriška dvojica na papirju favorit. "Nekoliko nas je presenetilo, da ob Klaasnu danes ni zaigral Rik De Voest, a sva se z Blažem hitro ujela. Tudi danes sem imel malo treme pred dvobojem, a je bila ta že manjša kot včeraj," je po dvoboju razkril Rola in dodal: "Zagotovo je bilo danes lažje, ker ne stojiš sam na igrišču, ampak s partnerjem, tako da se trema malo porazdeli. Razlog zanjo je bilo predvsem dejstvo, da že dolgo časa nisem igral dvojic in da sva z Blažem prvič zaigrala skupaj."

Davisov pokal, prva evro-afriška skupina (za obstanek), rezultati:

Slovenija : JAR 3:0

Blaž Rola/Blaž Kavčič (Slo) : Raven Klaasen/Nikala Scholtz (JAR) 7:5, 6:1, 7:6 (4);

Petek:
Blaž Rola (Slo) : Rik De Voest (JAR) 6:1, 6:4, 6:4;
Blaž Kavčič (Slo) : Ruan Roelofse (JAR) 6:1, 6:3, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.