Kavčič odpihnil Italijana

Foto: Žurnal24 Blaž Kavčič se je prvič uvrstil v drugo kolo OP Avstralije. (Foto: Nik Rovan) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Blaž Kavčič je lani v Avstraliji izpadel v prvem kolu, letos pa se bo v drugem p Foto: Žurnal24
Blaž Kavčič je v prvem kolu turnirja v Ljubljani svojega nasprotnika Mattea Trevisana odpravil brez večjih težav. Uspešen tudi Janez Semrajc. Blaž Puc ni imel možnosti proti Thomasu Musterju.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič je na teniškem challengerju ATP BMW Ljubljana Open z odliko opravil svoje delo. Tretji nosilec je gladko (6:0, 6:2) premagal Italijana Mattea Trevisana. Sicer je bil današnji dan z izjemo Kavčiča usoden za vse druge nosilce; v prvem kolu se je na žalost prirediteljev poslovil tudi drugi nosilec in lanski finalist Grega Žemlja.

Za pravo navdušenje (in olajšanje) je na povsem polnih tribunah TC Ljubljana, ki so kar pokale po šivih, poskrbel Kavčič, ki je gladko po dveh nizih izločil Trevisana. Začel je odlično, dobil kar osem iger zapored in dvoboj varno pripeljal do konca. "Začel sem zelo dobro. Nisem hotel začeti na silo, saj je podlaga zelo počasna, na pesku pa je treba igrati malo višje žoge kakor minuli teden v Litvi. Skušal sem taktično pravilno pristopiti k igri in hitro sem uvidel, kakšna igra bo danes uspešna. Nato sem le še nadaljeval točko po točko. Lahko pa rečem, da se je v drugem nizu po Italijanovem zdravniškem premoru kar malo lomil rezultat, saj sem se vmes malo shladil. Zato sem naredil kakšno napako več, a vse se je dobro končalo," je bil po nastopu zadovoljen Kavčič.

Oddahnil si je, da je tako dobro začel turnir, saj pravi, da je pred domačim občinstvom še težje igrati. "Ko prideš iz povsem drugačne podlage, se je zelo težko na hitro privaditi povsem drugačni. Ko pa prideš domov, je morda še malo težje, saj čutiš pritisk zaradi vseh pričakovanj. Vsi te sprašujejo, če je v soboto finale, ti pa v bistvu še prvega kroga nisi začel. Zato je treba biti precej potrpežljiv in pri sebi vedeti, kako in kaj. Tu je 32 zelo kakovostnih igralcev in če ti nisi stoodstoten, te lahko vsak od njih premaga. Sam bom dal od sebe 120 odstotkov, kot jih dam vedno, in če bom dobro igral, imam dobre možnosti tudi na tem turnirju," je še povedal Kavčič, letos tretji nosilec ljubljanskega challengerja, ki je po popolnem osipu nosilcev v prvem kolu BMW Ljubljana Open tako ostal povsem osamljen. A sam se na to ne ozira in se raje osredotoča na svojo igro.

Za razliko od Kavčiča pa Žemlji, junaku veličastne slovenske zmage v Davisovem pokalu prejšnji konec tedna, v torek ni uspelo po načrtih. Po naporni litovski zgodbi se mu ni uspelo pravočasno privaditi na bolj počasne razmere. Po ogorčenem boju je bil po treh nizih od njega boljši 33-letni Italijan Alessio di Mauro (6:4, 3:6, 7:6 (3)); pri čemer je Žemlja kar šestkrat izgubil svoj začetni udarec. "Bilo je zelo težko igrati, ker je igrišče tako zelo počasno. Težko je narediti neposredno točko. Prav za vsako sem moral garati. Servis danes nikakor ni bil prednost. Imel sem premalo časa za ustrezno pripravo, na pesku sem po prihodu iz Litve igral le pol ure," je po dvoboju dejal Žemlja, ki je bil najbolj razočaran zato, ker se mu ni izšlo ravno pred domačimi navijači. "Žal se danes ni razpletlo po mojih željah. Za privajanje na novo podlago sem imel zgolj pol ure treninga. Verjetno bi mi bolj pomagalo, če bi igral v sredo in bi se turnir, kot ponavadi, končal v nedeljo. Težko je, ampak tako pač je v tenisu," je še povedal Žemlja, ki si bo najprej vzel nekaj dni oddiha, nato pa se odpravlja v Azijo.

V zadnjem dvoboju dneva sta si nasproti mreže stala Slovenec Blaž Puc in nekdanji prvi igralec sveta, Avstrijec Thomas Muster. Slednji ni imel večjega dela s Pucem in se je gladko s 6:3 in 6:1 prebil v drugo kolo.

Uspešen tudi Semrajc
Janez Semrajc
, ki si je nastop na glavnem delu teniškega challengerja v Ljubljani prislužil po dobrih igrah minuli teden v Todi, je gladko odpravil nasprotnika v prvem kolu. Slabše sta se odrezala Luka Gregorc in Tilen Žitnik, ki sta že končala nastope, prvo kolo pa je pomenilo konec tudi za prvega nosilca Italijana Paola Lorenzija. Semrajc je gladko s 6:1 in 6:2 odpravil srbskega kvalifikanta Ivana Bjelico. Od Gregorca je bil boljši Italijan Matteo Viola, ki je bil dvakrat s po 6:3. Žitnika je odpravil Hrvat Nikola Mektić.

Prvo kolo je bilo usodno tudi za prvega nosilca, lanskega zmagovalca Lorenzija. Po dveh urah in 41 minutah ga je s 6:3, 5:7 in 7:6 (4) izločil Srb Nikola Čirić. Lorenzi in Čirič sta se že dobro poznala. Dvoboj je bil ves čas zelo izenačen, večji del pa je imel pobudo visoki Čirić. V dramatičnem tretjem nizu pa je bil Lorenzi tisti, ki je imel pri izidu 6:5 tri zaključne žoge.

BMW Ljubljana Open, 1. kolo:

Thomas Muster (Avt) : Blaž Puc (Slo) 6:3, 6:1
Blaž Kavčič (Slo/3) : Matteo Trevisan (Ita) 6:0, 6:2
Alessio Di Mauro (Ita) : Grega Žemlja (Slo/2) 6:4, 3:6, 7:6 (3)
Augustin Gensse (Fra) : Ivo Minar (Češ/6) 6:3, 5:7, 7:6 (4)
Gabriel Trujillo-Soler (Špa) : Ilija Bozoljac (Srb/4) 6:3, 6:0
Boris Pašanski (Srb) : Andrej Kunjecov (Rus/8) 5:7, 6:3, 6:2
Andrea Arnaboldi (Ita) : Francesco Aldi (Ita) 6:0, 6:2
Janez Semrajc (Slo) : Ivan Bjelica (Hrv) 6:1, 6:2
Nikola Čirić (Srb) : Paolo Lorenzi (Ita/1) 6:3, 5:7, 7:6 (4)
Jonathan Dasnieres de Veigy (Fra) : Christophe Rochus (Bel/7) 6:0, 7:5
Pablo Santos (Špa) : Daniele Giorgini (Ita) 6:4, 6:2
Nikola Mektić (Hrv) : Tilen Žitnik (Slo) 6:0, 6:2
Matteo Viola (Ita) : Luka Gregorc (Slo) 6:3, 6:3
Stefano Galvani (Ita) : Miljan Zekić (Srb) 7:6 (1), 6:1
David Goffin (Bel) : Eric Prodon (Fra/5) 6:1, 6:7 (5), 6:3
Erling Tveit (Nor) : Adrian Menendez-Maceiras (Špa) 7:5, 0:6, 6:1

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.