Kavčič po petih nizih ostal praznih rok

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slovenija je izgubila uvodni dvoboj drugega kroga Davisovega pokala v Portorožu proti Izraelu, drugega pa dobila.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič je moral priznati premoč drugemu izraelskemu tenisaču Amirju Weintraubu, ki je po skoraj štirih urah igre slavil s 3:2 v nizih. Bolj uspešen je bil v drugem dvoboju Blaž Rola, ki je v treh nizih ugnal 69. tenisača sveta, Dudija Selo. Po prvih dveh obračunih je izid tako izneačen na 1:1.ž

Slovenija tako ostaja v igri za napredovanje v kvalifikacije za svetovno skupino Davisovega pokala, vendar pa je vrednost njenih delnic kljub osvojeni točko precej padla. Štiri ure trajajoči dvoboj je vzel davek pri prvopostavljenemu slovenskemu igralcu Blažu Kavčiču. Noga, ki ga je operiral pred tremi tedni, ga je po dvoboju tako bolela, da ni mogel stopiti nanjo. V bolečinah je zbranim novinarjem povedal: "Tri nize sem še zdržal, nato pa je bilo vedno huje. V zadnjem sem komaj hodil in le adrenalin me je držal po koncu. Glede na trenutno stanje ni realno, da bi v nedeljo spet zaigral," je dejal Ljubljančan.

Kavčiču so pred tremi tedni odstranili živec v stopalu. Čeprav so mu zdravniki svetovali mirovanje, je on treniral in se pripravljal na nastop v slovenskem dresu. Poraz - sicer prvi v Davisovem pokalu po šestih zaporednih zmagah oziroma enemu letu - ga je zato močno prizadel. "Boli me predvsem to, kako sem izgubil. Imel sem priložnosti, vendar jih nisem mogel izkoristiti, saj sem zaradi bolečine igral pod svojimi zmožnostmi," je dodal Kavčič.

Je pa zato nad pričakovanji nastopil Blaž Rola. Zanj je bil to prvi resni test v reprezentanci in to potem, ko je Slovenija pred polnimi tribunami in ob glasni podpori publike zaostajala 0:1. Nalogo je opravil brezhibno. Po dveh urah in pol igre je dosegel eno najodmevnejših zmag v karieri, premagal je nekoč že 29. igralca na svetu, Dudija Selo, ki je prav danes praznoval 29. rojstni dan.

Tako kot Kavčič je imel tudi Rola bučno podporo s tribun. Navijačem se po zmagi ni pozabil zahvaliti, ključ do uspeha pa je videl v svoji odlični formi oziroma igri. "Ko uspem združiti svoji najmočnejši orožji, se pravi začetni udarec in forehand, lahko dosegam velike zmage," je dejal Rola

Davisov pokal, 1. evroafriška skupina, 2. krog:

Blaž Kavčič : Amir Weintraub 6:4, 5:7, 3:6, 6:3, 4:6

Blaž Rola : Dudi Sela 6:3, 6:4, 6:4

Sobota:
Blaž Rola/Grega Žemlja - Jonathan Erlich/Andy Ram

Nedelja:
Blaž Kavčič - Dudi Sela
Blaž Rola - Amir Weintraub

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.