Kavčič sestrelil bivšo številko ena

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je po več kot 50-urnem potovanju iz Uzbekistana v ZDA na WTA-turnirju v Salemu v 1. kolu premagal nekdanjega prvega igralca sveta Lleytona Hewita s 6:4 in 7:6 (3). Izvrstno se je odrezala tudi Polona Hercog, ki je v New Havnu izločila Nadjo Petrovo.
Oglej si celoten članek

Po več kot 50 urah potovanja iz Uzbekistana, kjer je Blaž Kavčič igral v finalu turnirja ATP challenger, je v prvem krogu ATP-turnirja serije 250 v Winston-Salemu (ZDA), Blaž s 6:4 in 7:6 (3) po uri in 39 minutah ugnal nekdanjo številko ena svetovnega tenisa Avstralca Lleytona Hewita. Hewit je natanko pred 10 letimi zmagal na Grand Slam turnirju US Open.

Šest let starejši Avstralec, ki je zadnji dvoboj odigral pred petimi tedni v Atlanti in še vedno ni v celoti okreval po poškodbi noge, je trenutno na lestvici skoraj sto mest nižje od Slovenca, na 188. mestu. V drugem krogu se bo Kavčič pomeril s Kolumbijcem Santiagom Giraldom, 56. igralcem na lestvici ATP.

"Še dobro, da je bil z menoj moj trener, s katerim sva si res krajšala čas. Veliko sva se smejala in čas je mineval hitreje, kot bi si mislil. Po 50 urah potovanja sem padel v spanec, ko sem se zbudil, pa se nisem počutil ravno najbolje. Spraševal sem se, kako bom lahko igral proti Hewittu, kako se bom sploh lahko hitro premikal po igrišču? Toda na igrišču sem bil v dobrem stanju in res sem vesel, da se je tako razpletlo. Zadovoljen sem bil s servisom in kako sem odgovarjal na njegovo žoge. Vsaka zmaga je dobra, vendar pa mi ta res veliko pomeni, ker sem premagal igralca, ki je bil nekoč najboljši igralec sveta," je za spletno stran prirediteljev turnirja povedal slovenski teniški igralec.


Polona s prvo igralko sveta

Najboljša slovenska teniška igralka Polona Hercog je uspešno začela teniški turnir serije WTA v ameriškem New Havnu z nagradnim skladom 618.000 ameriških dolarjev. V prvem krogu turnirja, ki velja za enega od pripravljalnih za odprto prvenstvo ZDA, je Štajerka odpravila Rusinjo Nadjo Petrovo po dveh nizih s 7:5, 7:5.

Dvajsetletna Hercogova se bo v naslednjem kolu, v osmini finala tega turnirja, pomerila s prvo igralko sveta Danko Caroline Wozniacki, ki v zadnjem času ne kaže prav najboljše forme. Na zadnjih dveh teniških turnirjih v Torontu in Cincinnatiju se je namreč poslovila že povsem na začetku, v uvodnih obračunih.

"Z žrebom v New Havnu sem bila kar zadovoljna, saj je vedno zelo velik izziv igrati proti izkušenim igralkam, kot je Petrova. Dvoboja nisem začela najboljše, a sem se po prvem 'breaku' hitro prilagodila na njeno igro. Vsekakor ni bilo lahko vračati njenih prvih servisov, saj udarja zelo močno. Skozi celotno tekmo sem bila zelo zbrana in vseskozi sem verjela v zmago," je po uvodnem dvoboju povedala Hercogova.

Winston-Salem, ATP (625.000 USD), 1. kolo:
Blaž Kavčič (Slo) : Lleyton Hewitt (Avs) 6:4; 7:6 (3)

New Haven, WTA (618.000 USD), 1. kolo:
Polona Hercog (Slo) : Nadja Petrova (Rus) 7:5, 7:5

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:24 23. Avgust 2011.

    "Še dobro, da je bil z menoj moj trener, s katerim sva si res krajšala čas. "<br /><br />--kakšno knjigo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.