Kavčič v finalu v nedeljo

Foto: Žurnal24
Blaž Kavčič se je uvrstil v finale turnirja BMW Ljubljana open. V polfinalu je s 6:3 in 6:2 ugnal Srba Nikolo Čirića. Finale bi moralo biti v soboto, a je zaradi dežja prestavljeno na nedeljo (11.00).
Oglej si celoten članek
Prireditelji teniškega challengerja ATP v Ljubljani z nagradnim skladom 42.500 evrov so sporočili, da so zaradi dežja finalni dvoboj med Slovencem Blažem Kavčičem in Belgijcem Davidom Goffinom prestavili na nedeljo. Finalni obračun, ki bi moral biti po prvotnem načrtu danes, se bo začel ob 11. uri.

Proti levorokemu Srbu Nikoli Čiriću je z natančnimi udarci navduševal gledalce, ki so ponovno napolnili tribune in z aplavzi spremljali vsako osvojeno točko.

Kavčič je slavil s 6:3 in 6:2 v korist Kavčiča, ki je po tekmi navdušeno razlagal: "Tekma se je začela podobno kot včerajšnja (četrtkova, op. p.). Potreboval sem nekaj časa, da sem se navadil na njegove izjemne servise. Kasneje pa se je videlo, da nima rešitve, zato je veliko igral skrajšane žoge in posledično veliko hodil na mrežo, a sem imel za vse odgovor. Vseeno pa še zdaleč ni bilo lahko, za vsako točko sem moral garati. Tekmeca v finalu ne poznam dobro. Glede na to, da je dvakrat gladko zmagal, se, kot kaže, dobro počuti na igrišču, zato bom moral prikazati dobro igro. Moram servirati tako kot danes, biti dovolj agresiven in hoditi tudi na mrežo. Imam sicer nekaj težav s poškodbo, igram s pomočjo tablet, a o tem nočem govoriti, da ne bo kdo govoril, da iščem alibi. Vendar pa poškodba še zdaleč ni nedolžna. A jutri bom stisnil zobe. Za konec bi se rad zahvalil tudi navijačem, ki so tudi danes lepo napolnili stadion," je dejal Kavčič, ki bo finalni dvoboj odigral v soboto ob 14. uri. Če bo vreme to dopuščalo.

Polfinale ATP BMW Ljubljana Open:

Blaž Kavčič (SLO) : Nikola Čirić (SRB) 6:3, 6:2

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.