Kavčič: "Zakaj ne bi presenetil?"

Foto: Žurnal24 Blaž Kavčič se je prvič uvrstil v drugo kolo OP Avstralije. (Foto: Nik Rovan)
Najboljši slovenski teniški igralec Blaž Kavčič je z življenjsko predstavo napredoval v drugo kolo OP Avstralije, kjer ga čaka 10. nosilec, Rus Mihail Južnji. Ljubljančan verjame v zmago.
Oglej si celoten članek

Blaž Kavčič je za napredovanje v drugo kolo turnirja v Melbournu s 3:1 v nizih ugnal 56. igralca sveta Južnoafričana Kevina Andersona. Ljubljančana, sicer 98. igralca na svetu, bo zmaga popeljala  do najvišje uvrstitve na lestvici ATP. Ta je bila do zdaj 96. mesto. Triindvajsetletni Kavčič se s številkami ne obremenjuje in verjame, da je sposoben premagati tudi Rusa.

Na Twitterju ste zapisali, da ste odigrali življenjski dvoboj. Kako bi ga opisali?
Od prve do zadnje točke sem moral igrati na visoki ravni. Vesel sem, da mi je to uspelo, še posebej zato, ker je dvoboj trajal tri ure in pol. Nasprotnik je začel na vso moč. Servis Andersona je bil neuničljiv, sproščeno je pritiskal tudi na moj začetni udarec. Odločilen je bil odvzem servisa v drugem nizu. Izkoristil sem edino priložnost, ki se mi je ponudila. Nadaljevanje je bilo kakovostno. Čeprav sem dvakrat zaostajal, nisem popustil. Še več, igro sem dvignil na višjo raven. Zelo sem zadovoljen, da sem pokazal konstantnost.

Se že pozna utrujenost, glede na to, da ste vključno s kvalifikacijami odigrali že štiri dvoboje?
Pogoji tu so zelo specifični. Podlaga je zelo počasna, noge pa zelo trpijo. Točke so dolge, temperature so višje od 30 stopinj Celzija. Na srečo je bilo danes vreme zelo ugodno, saj se je ozračje med mojim dvobojem ogrelo le na okoli 25 stopinj Celzija. Po štirih težkih dvobojih sem že malo utrujen. Na srečo me čaka dan počitka, zato mislim, da bom v drugem kolu v takem fizičnem stanju, da bom lahko zmagal.

V drugem kolu se boste pomerili z 10. nosilcem, Rusom Južnjim. Kako ocenjujete svoje možnosti?
To bo moj prvi obračun proti Južnemu. To, da je top 10 igralec na svetu, o njem pove vse. Neke večje taktike ne bom postavljal, saj taki igralci nimajo šibkih točk. Poskušal se bom osredotočiti na svojo igro, predvsem servis, ki je bil do zdaj dober. Če bom ponovil današnjo tekmo, bom enakovreden nasprotnik.

Za vami je že kar nekaj nastopov na grand slamih. Koliko se poznajo vaše izkušnje?
Ogromno. Vsaka tekma več proti bolje uvrščenemu igralcu pomeni korak naprej. Upam, da ne bo prevelike treme, da ne bom razmišljal, na katerem mestu na lestvici je nasprotnik, ali o polnih tribunah. Cilj je, da grem v dvoboj brez strahospoštovanja. Upam, da se ne bo ponovil dvoboj iz prejšnjega tedna proti Berdychu. Zakaj pa ne bi že naslednjo tekmo presenetil, čeprav mi še manjkajo izkušnje?

Kdo vas spremlja v Avstraliji?
Z menoj je moj trener Adrian Voineja. Na tekmo so prišli tudi številni Slovenci, ki živijo v Avstraliji. Bili so glasni in so pripomogli k moji zmagi. Upam, da se bodo v velikem številu udeležili tudi mojega naslednjega dvoboja.

Ste si ogledali dvoboj Grege Žemlje?
Tekmo sem spremljal s tribun. Škoda, da mu ni uspelo, ker je igral zelo dobro. Po tekmi sva se videla zelo na kratko, sva si pa oba čestitala za dobri predstavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.