Kavtičnik se vrača v novi vlogi

Foto: Instagram Vid Kavtićnik
Slovenska moška rokometna reprezentanca ima novega direktorja. Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije (RZS) je na to mesto imenovalo nekdanjega reprezentanta in kapetana izbrane vrste Vida Kavtičnika, so zapisali na RZS.
Oglej si celoten članek

Vid Kavtičnik je junija 2021 končal bogato športno pot, na kateri je med drugim dvakrat osvojil evropski klubski naslov, kot edini slovenski reprezentant pa sodeloval pri obeh največjih uspehih - srebrni kolajni na domačem evropskem prvenstvu leta 2004 in bronasti na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017.

Na klubski sceni je igral za Gorenje Velenje, nemški Kiel in tri francoske klube: Montpellier, Aix in Nimes. Za slovensko izbrano vrsto je odigral 197 tekme in dosegel 543 golov.

Foto: Epa vid kavtičnik

Dosedanji direktor moške reprezentance Uroš Mohorič bo v prihodnje opravljal naloge direktorja obeh slovenskih članskih rokometnih reprezentanc.

"Vesel sem, da se RZS kot direktor moške članske reprezentance pridružuje Vid Kavtičnik, do nedavnega vrhunski aktivni igralec in svetovljan. Ima izjemne izkušnje iz številnih držav, v katerih je deloval, pozna različne kulture in govori več tujih jezikov. S tem bo v novi vlogi izjemen most med športnim in organizacijskim delom," je o Kavtičniku dejal predsednik RZS Franjo Bobinac.

"Hkrati bo lahko Uroš Mohorič koordiniral delo vseh reprezentanc, pri čemer je še posej pomembno, da bo lahko v večjem obsegu pripomogel h kar najboljši organizaciji novembrskega evropskega prvenstva za članice, ki ga bomo gostili tudi v Sloveniji," je še dodal prvi mož domače rokometne zveze.

Kavtičnik se bo širši javnosti ob prevzemu novega položaja predstavil na novinarski konferenci, ki se v prostorih RZS v četrtek pričela ob 11.30. Na njej bo novi selektor Uroš Zorman predstavil strokovni štab in igralce za bližnji tekmi z Italijo v kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem 2023.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.