Kazen za Inter in Romo

Foto: EPA
Foto: EPA
Uefa je zaradi kršitev finančnega fair-playa kaznovala Inter s šestimi milijoni evrov in Romo z dvema milijonoma evrov.
Oglej si celoten članek

Interjeva kazen bi lahko narasla še za 14 milijonov evrov, a ob predpostavki, če bodo Italijani z nastopi v evropskih tekmovanjih v naslednjih treh sezonah zaslužili takšen znesek. Kazen Rome lahko naraste še za šest milijonov evrov. Oba člana italijanske serie A sta kazen sprejela, morala pa bosta tudi zmanjšati število nogometašev, ki jih imata v ekipi. Del kazni Romi je tudi omejitev števila igralcev za evropska tekmovanja v prihodnji sezoni, Rimljani jih bodo lahko prijavili le 22, Inter pa še enega manj.

Omenjena kluba sta med desetimi, ki se niso držali Uefinega finančnega fair-playa. Preostali so Sporting Lizbona, Monaco, Bešiktaš, Krasnodar, Lokomotiva Moskva, CSKA Sofija, Kardemir Karabukspor in Rostov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.