Kazen za peterico, Ricciardo bo startal zadnji

Foto: EPA
Foto: EPA
Pravila formule 1, ki določajo prestavitev v štartni vrsti za tiste, ki jim v dirkalnikih zamenjajo glavne tehnične dele, ob koncu sezone vse več voznikov potiskajo v ozadje startne vrste.
Oglej si celoten članek

Na prihajajoči dirki v Monzi kar pet dirkačev ne bo začelo z mest, ki si jih bodo priborili v kvalifikacijah.

Najslabše izhodišče bo imel Daniel Ricciardo, avstralski dirkač bi moral pred 12. dirko sezone v Monzi teoretično zaradi številnih menjav tehnike v svojem Red Bullu začeti s kar 25 mest slabšega izhodišča, tako da bo zanesljivo začel z zadnjega mesta. Le nekoliko bolje se bo godilo njegovemu moštvenemu sotekmovalcu Danilu Kvjatu, Rus bo nazadoval za 15 mest.

Zaradi novega motorja v bolidu Carlosa Sainza bo Španec izgubil deset mest, že deveti motor v sezoni pa bo poganjal dirkalnika obeh McLarnovih dirkačev. Španec Fernando Alonso in Britanec Jenson Button bosta izgubila deset oziroma pet mest.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.