Kdo bo nadomestil Korena?

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovensko nogometno reprezentanco čaka zadnja tekma kvalifikacijske skupine C za nastop na Euru 2012 v Ukrajini in na Poljskem. Slovenci se bodo 11. oktobra v Mariboru pomerili s Srbijo, selektor Matjaž Kek pa je v petek objavil seznam povabljenih nogometašev.
Oglej si celoten članek

Na seznamu selektorja Matjaža Keka tokrat ni kapetana Roberta Korena, ki bo tekmo s Srbi izpustil zaradi rumenih kartonov. Mesto v začetni enajsterici bo namesto njega najbrž dobil Dare Vršič ali pa Armin Bačinović, ki se vrača po disciplinski kazni.

Na seznamu se je A-reprezentanci pridružil tudi član reprezentance do 21 let Rene Krhin, ki je bil s Kekovo izbrano vrsto že na svetovnem prvenstvu 2010 v Južni Afriki. Krhin se bo reprezentanci pridružil šele v petek, ko se z mlado reprezentanco vrne iz Švedske, kjer bodo Kavčičevi varovanci igrali eno pomembnejših tekem za vrh kvalifikacijske skupine za EP 2013.

Reprezentanca se bo zbrala v ponedeljek popoldan na Ptuju, prvi trening pa bo opravila že v ponedeljek proti večeru. Šele v četrtek se ji bo zaradi klubskih obveznosti pridružil tudi tretji vratar Vid Belec.

Slovenija je trenutno še v boju za drugo mesto v skupini, vendar je odvisna od petkovih tekem (7. oktober) med Srbijo in Italijo ter Severno Irsko in Estonijo. V slovenskem taboru bodo "navijali" za zmagi Italijanov in Severnih Ircev.

V skupini C si je nastop na EP že zagotovila Italija, ki ima po osmih tekmah 22 točk. Sledita Srbija (8 tekem/14 točk) in Estonija (9/13). Četrta je Slovenija (9/11), peta Severna Irska (8/9), zadnji pa Ferski otoki (10/4).

Seznam za tekmo s Srbijo:

– vratarji: Vid Belec, Jasmin Handanović, Samir Handanović,
obramba: Mišo Brečko, Boštjan Cesar, Branko Ilić, Matej Mavrič Rožič, Marko Šuler, Miral Samardžić,
vezisti: Armin Bačinović, Valter Birsa, Josip Iličić, Andraž Kirm, Rene Krhin, Aleksander Radosavljević, Dare Vršič,
napad: Zlatko Dedić, Zlatan Ljubijankić, Milivoje Novaković, Tim Matavž.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.