Kdo bo stopil v čevlje Phila Jacksona?

Foto: Žurnal24 Najresnejši protikandidat za mesto trenerja Lakersov izkušenemu Ricku Adelmanu j
Košarkarska legenda Phil Jackson je po izpadu Lakersov iz letošnje končnice sporočil, da zaključuje kariero. Zdaj pri Jezernikih že iščejo naslednika legendarnega Phila. In kdo so kandidati?
Oglej si celoten članek

Kot poročajo ameriški mediji, so Lakersi zožili seznam kandidatov za novega trenerja Lakersov na tri. Med trojico pa so: Rick Adelman – prav njemu poznavalci pripisujejo največ možnosti za prevzem dirigentske palice –, Mike Brown in Brian Shaw – ta naj bi bil najbolj priljubljena opcija med košarkarji znotraj moštva.

Cilj Jezernikov je občutno zmanjšati plačo trenerju, saj je Jackson v zadnjih dveh sezonah skupno dobil kar 22,5 milijona ameriških dolarjev. Kot je pred dnevi poročal Los Angeles Times, so vodilni možje Lakersov za novega trenerja v prihodnji sezoni pripravljeni odšteti do pet milijonov ameriških dolarjev.

Rick Adelman je nazadnje vodil košarkarje Houstona, največje uspehe pa je 64-letnik dosegel v letih 1991–1992, ko je vodil moštvo Portlanda. Mike Brown je nazadnje vodil moštvo Cleveland Cavaliers, kjer pa je dobil nogo zaradi izpada Cavsov v prvem kolu končnice v sezoni 2009/10. 41-letnik je minulo sezono opravljal vlogo pomočnika trenerja pri sinovi ekipi Westlake Lee Burneson Middle School v Ohiu. Brian Shaw je pri Jezernikih od leta 2004 vse do danes, vsa ta leta pa je 45-letnik opravljal vlogo pomočnika trenerja.

Lastnik moštva iz Los Angelesa Jerry Buss je v intervjuju za Playboy Radio dejal, da morajo pri izbiri novega trenerja upoštevati tudi želje košarkarjev, a da ti ne morejo določiti novega trenerja. "Dejstvo je, da moramo izbrati nekoga, ki ima ugled med košarkarji." Med košarkarji največ podpore uživa dosedanji pomočnik Brian Shaw, ki ga podpirata tudi prvi zvezdnik ekipe Kobe Bryant in veteran Derek Fisher.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.