Kdo najde boljšega sprinterja od Cavendisha?

Foto: EPA
Foto: EPA
Britanski sprinter Mark Cavendish (Sky) je zmagovalec druge etape dirke po Italiji. Drugo mesto na 206 kilometrov dolgi preizkušnji okrog danskega Herninga je dobil Avstralec Matthew Harley Goss (Orica GreenEdge), tretji pa je bil Francoz Geoffrey Soupe (FDJ-Big Mat).
Oglej si celoten članek

Edini slovenski kolesar na dirki, Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale), je bil 111., skupno pa je 142. (+1:11). Mark Cavendish v sprintu še naprej ne pozna konkurence. Po izjemnem zaključku si je na današnji drugi, izključno ravninski etapi prikolesaril že deveto etapno zmago v karieri na italijanski pentlji. Po skoraj 400 metrov dolgem samostojnem sprintu brez zavetrja je dokazal, da ima trenutno ene najmočnejših nog v kolesarski karavani.

Roza majico vodilnega je zadržal Američan Taylor Phinney, kateremu je sicer po tehnični okvari osem kilometrov pred ciljem že kazalo, da jo bo izgubil. A se je Američan hitro vrnil med najboljše in po sobotni dobri predstavi v vožnji na čas prikazal še eno dobro dirko.

Etapo je sicer zaznamoval pobeg trojice kolesarjev, ki pa jih je glavnina ujela 40 kilometrov pred ciljem. Nato je s samostojnim pobegom poskusil še domačin Lars Ytting Bak, a brez uspeha. Italijanska dirka je osmič v zgodovini zapustila meje "rodne" pentlje, prireditelji pa so se za danski Herning odločili tudi zato, ker od tod izhaja šef ekipe Saxo Bank Bjarne Riis, ki je v minuli sezoni bdel nad Špancem Albertom Contadorjem. V ponedeljek bo na sporedu preizkušnja v okolici Horsensa (190 km), nato pa se bo karavana odpeljala v Italijo.

Dirka po Italiji, 2. etap, Herning - Herning (206 km):

1. Mark Cavendish (VBr/Sky)                   4:53:12
2. Matthew Harley Goss (Avs/Orica GreenEdge)
3. Geoffrey Soupe (Fra/FDJ-Big)
4. Tyler Farrar (ZDA)
5. Roberto Ferrari (Ita)                         vsi
6. Mark Renshaw (Avs)
7. Thor Hushovd (Nor)
8. Daniele Bennati (Ita)                        isti
9. William Bonnet (Fra)
10. Geraint Thomas (VBr)
...
111. Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale)             čas

Skupno:

1. Taylor Phinney (ZDA/BMC)                   5:03:38
2. Geraint Thomas (VBr/Sky)                   +  0:09
3. Alex Rasmussen (Dan/Garmin)                   0:13
4. Manuele Boaro (Ita)                           0:15
5. Gustav Larsson (Šve)                          0:22
6. Ramunas Navardauskas (Lat)
7. Brett Lancaster (Avs)                         0:23
8. Marco Pinotti (Ita)                           0:24
9. Jesse Sergent (NZl)                           0:26
10. Nelson Oliveira (Por)                         0:27
...
142. Gregor Gazvoda (AG2R La Mondiale)             1:11

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.