Kek: "Ljudski vrt? Velik adut!"

Foto: Žurnal24 Matjaž Kek si bo obračun med Mariborom in Palermom ogledal v živo. (Foto: Saša D
Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek se zaveda, da Maribor proti Palermu čaka težka naloga, a pravi: "Rezultat je težak, ampak saj veste, kako je v nogometu."
Oglej si celoten članek
PRISLUŽITE SI NOGOMETNO ŽOGO
Želite nogometno žogo? Potem sodelujte v Žurnalovi nagradni igri na našem Facebook profilu in napovejte točen rezultat obračuna med Mariborom in Palermom v Ljudskem vrtu. Izmed tistih, ki boste napovedali točen rezultat srečanja po rednem delu, bomo izžrebali srečnega nagrajenca in mu podarili nogometno žogo. Če še niste naši Facebook prijatelji, lahko to postanete TUKAJ.

"Ljudski vrt je lahko zelo velik adut," je pred četrtkovim (20.45) obračunom med Mariborom in Palermom v Evropski ligi prepričan slovenski selektor Matjaž Kek. Vijoličasti bodo lovili visok zaostanek z 0:3 s prve tekme na Siciliji.

"Nekaj neverjetnega"
Selektor, sicer rojen Mariborčan, je v pomoči stadiona v Ljudskem vrtu užival v zadnjih kvalifikacijah. "Mi spodaj ob igrišču to drugače dojemamo kot vi zgoraj. Jaz sem to nazadnje doživljal z reprezentanco. Ta energija je nekaj neverjetnega," zagotavlja Kek, ki ga veseli pozitiven odziv navijačev vijoličastih kljub porazu na prvem srečanju. "Ljudje so realni optimisti. To je dobro," pravi.

Čim prej zadeti
Vzdušje ne bo vprašljivo, za veliko slavje pa bo treba skovati senzacijo na igrišču. O možnostih selektor pravi: "Rezultat je težak, ampak saj veste, kako je v nogometu. Na prvi tekmi so vijoličasti igrali dobro, če bo tako tudi tokrat, se lahko zelo hitro kaj obrne," je prepričan vodja strokovnega štaba slovenske reprezentance.

"Nihče jim ne more vzeti"
Kek je vesel, da je Mariborčanom letos uspel lep evropski pohod. "To je potrditev neke vizije. Dobro je, da se tudi v povezavi s slovenskim nogometom piše pozitivno. Maribor je iz tekme v tekmo rasel. Vijoličasti so izločili Videoton in Hibernian, kluba iz lig, ki so močnejše od slovenske. To veliko pomeni in tega uspeha Mariboru ne more nihče vzeti," sporoča selektor, ki bo na častni tribuni Ljudskega vrta stiskal pesti za vijoličaste.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.