Kek: "Po senzacijo vseh senzacij!"

Foto: Žurnal24
Le še nekaj manj kot 48 ur nas loči do težko pričakovane druge tekme slovenske reprezentance na SP. "Naša želja je drugi krog," optimistično napoveduje selektor Matjaž Kek.
Oglej si celoten članek

Druga tekma slovenske reprezentance na nogometnem svetovnem prvenstvu v Južnoafriški republiki je vse bližje. V petek ob 16. uri se bodo izbranci Matjaža Keka na johannesburškem Ellis Parku merili z ZDA. Danes so opravili zadnji trening v Hyde Parku pred obračunom z neugodnimi Američani. Na njem je še vedno po posebnem programu vadil poškodovani Rene Krhin – ki pa je del treninga opravil s soigralci in naj bi bil pripravljen za petkovo tekmo –, znova pa se je tudi temperatura zraka spustila proti ničli.

Tudi sam se zelo veselim tekme. Naša želja je drugi krog. Proti favoritom se želimo predstaviti v dobri luči in da z zmago v drugem krogu že pripravimo senzacijo vseh senzacij. Smo samozavestni in hrabri.
Matjaž Kek

Če je bilo zunaj precej hladno, pa je bilo bolj vroče na novinarski konferenci po treningu. Vendar na razočaranje tako slovenskih kot tujih medijev ne zaradi odgovorov Keka, trenerja Tomaža Kavčiča ter stalnih članov udarne enajsterice, vratarja Samirja Handanovića in vezista Aleksandra Radosavljevića, temveč zgolj zaradi odlično ogrevane sobe. Toda kljub vztrajnemu besednemu skrivanju skoraj vseh vidikov slovenske vrste, veseli dejstvo, da so reprezentanti vadili zelo zavzeto.

"Zelo sem zadovoljen z današnjim treningom, saj so fantje z veseljem, motivom in pričakovanjem tekme oddelali svoje. Tudi sam se zelo veselim tekme. Naša želja je drugi krog. Proti favoritom se želimo predstaviti v dobri luči in da z zmago v drugem krogu že pripravimo senzacijo vseh senzacij. Smo samozavestni in hrabri," je dejal Kek. V teh dneh so se v slovenskem taboru že dodobra seznanili z igro tekmecev:

"Veliko smo se pogovarjali, veliko analizirali, tudi njihovo tekmo smo si ogledali. Mi je pa všeč pozitivno razmišljanje, pozitivno popravljanje eden drugega, fantje so na veliko komentirali tekmo ZDA. Niti zmaga proti Alžiriji igralcev ni ponesla v oblake, čeprav je bila zgodovinska. Zavedamo se veličine ZDA, a hkrati razmišljamo le o sebi," je še povedal Kek.

Foto: Žurnal24

V petek je ob na neki način podobni igri Američanov in Slovencev pričakovati tesen in trd obračun. "Zavedamo se moči ZDA, njihovega mesta na Fifini lestvici, uspeha na pokalu konfederacij, ampak menim, da je treba vse misli usmeriti v našo reprezentanco. Pa ne zato, ker bi bežal od nečesa, ampak zato, ker so si to fantje zaslužili. Tudi če bo prišel poraz, nas to ne bo vrglo s tira, ampak bomo nadaljevali po začrtani poti," pravi selektor in dodaja, da je to, da Američani zavračajo vlogo favorita, samo njihova težava: "Mi vemo to, kaj moramo narediti. Zaupamo v svojo kakovost, na igrišču bomo naredili vse potrebno, kaj bo pa to prineslo, bomo videli."

Trener Kavčič meni, da bo tekma s fizično močnimi Američani trda, da bo to igra na točke, zato bo najbrž veliko odvisno tudi od zmagovalcev v posamičnih dvobojih ob prekinitvah in dolgih žogah med igralci.

Prerivanje je del vsake tekme, toda pri tem ni pomembno, koliko si visok, temveč koliko si upaš.
Samir Handanović

"Američani imajo tri, štiri igralce, ki merijo okoli 190 centimetrov. A toliko jih imamo tudi mi. Prerivanje je del vsake tekme, toda pri tem ni pomembno, koliko si visok, temveč koliko si upaš," meni Handanović in poudarja, da prva zmaga ni posebej vplivala na psiho: "Gotovo je bolje, da prvo tekmo zmagaš, toda tudi če bi osvojili le točko, to ne bi spremenilo nič za petkovo tekmo. Ve se, kakšna teža je na tej tekmi. Američani pravijo, da je zanje točka dovolj, mogoče pa je tudi za nas."

In če so Američani zavrnili vlogo favorita, jim jo je danes spet naložil Radosavljević: "Gotovo so ZDA favorit v tej tekmi. Zavedamo pa se, da smo dovolj kakovostni. Lahko rečem, da po prvi tekmi ni bilo neke evforije, že v slačilnici se je vse umirilo. Vemo, da je to turnirski sistem in moramo biti vsako tekmo boljši. In upam, da se bo to v petek uresničilo."

Slovenska izbrana vrsta bo v četrtek popoldne že preizkusila zelenico na Ellis Parku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.