Kek: Selektor? Na živce mi gre, nisem v izložbi

Foto: Profimedia Matjaž Kek
Matjaž Kek ni bil pretirano navdušen, da je moral pred ligaško tekmo z Istro 1961 odgovarjati na vprašanja o prevzemu slovenske izbrane vrste.
Oglej si celoten članek

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek, ki je našo reprezentanco popeljal na SP 2010, je eden glavnih kandidatov za naslednika Srečka Katanca. Aktualni trener Rijeke je v nedavnem pogovoru za RTV Slovenijo razkril, da je prejel klic predsednik NZS Radenka Mijatovića.

Foto: EPA Matjaž Kek "Drži, predsednik me je klical. Gre bolj za usklajevanje nekih terminov. Počakajmo, kakšne so želje z ene strani," je povedal za RTV in dodal, da bo mnenje o reprezentanci zaupal le tistim, ki za svoje delo odgovarjajo.

"Medijsko se ne bom izpostavljal. Ne bom eden tistih, ki se zdaj delajo pametne. Če povzamem: zgodovina je pokazala, da je bila Slovenija uspešna, ko je bila enotna," je povedal in obljubil, da bo igral z odprtimi kartami. "Imam pa trdno pogodbo z Rijeko," je poudaril.

Kekova končna odločitev bo odvisna tudi od dogovora z vodstvom hrvaškega prvaka. Ne nazadnje ga je prav predsednik Rijeke Damir Mišković predlagal kot možnega naslednika Anteja Čačića.

Slovenski strokovnjak pri naših južnih sosedih uživa velik ugled, zato ni presenetljivo, da bi ga nekateri raje videli na selektorskem stolčku hrvaške izbrane vrste.

Razprava o reprezentančnem nogometu je zaznamovala tudi tiskovno konferenco pred ligaško tekmo Rijeke in Istre 1961.

"Vedel sem, da me boste to vprašali. Verjetno me dovolj dobro poznate in veste, da me pred tekmo Istre in Rijeke te stvari niti malo ne zanimajo. Morda vam odgovorim nekje drugje ob nekem drugem času," je bil odločen Kek.

"Ne želim se razkazovati kot v izložbi. Na živce mi gre, da si me podajajo sem ter tja. Izgleda tako, kot da se ponujam na vsakem koraku. To je moj problem, ki ga moram rešiti sam," je pristavil 56-letnik.


 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.