Kek tretji najboljši trener Evrope

Foto: EPA
Foto: EPA
Ugledna nogometna revija FourFourTwo je izbrala pet najuspešnejših evropskih trenerjev za mesec november. Slovenski strateg Matjaž Kek je osvojil tretje mesto.
Oglej si celoten članek

Na vrhu lestvice trenutno najboljših trener se je znašel prvi mož na klopi Olympiacosa Marco Silva. Ta je grškega velikana popeljal do 12 prvenstvenih zmag na prav toliko tekmah, klub iz Pireja je edini evropski klub s popolnim izkupičkom.

Na drugem mestu je Miodrag Božović. Ta je v srbski ligi s Crveno zvezdo neporažen na zadnjih 19 tekmah, na zadnjih 16 pa so rdeče-beli slavili. A črnogorskega trenerja je šok čakal že 2. decembra, saj je Zvezdo na Marakani v osmini pokala ponižal Borac iz Čačka. Ta je zmagal s kar 5:1. 

Nekdanji slovenski selektor, ki je Rijeko prevzel pred dvema letoma in pol ter v tem času navdušil navijače, medije in stroko, pa si je tretje mesto prislužil zaradi 18 tekem brez poraza v HNL. Matjaž Kek se je tako na lestvici znašel pred Pepom Guardiolo iz Bayerna in Laurentom Blancom iz PSG. Bavarci so še neporaženi, na 14 tekmah so zabeležili 13 zmag, Parižani pa niso klonili na 16 tekmah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:03 5. December 2015.

    Keka za selektorja!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.