Kek v precepu: Maribor ali Rijeka?

Foto: Profimedia matjaž kek
Drevi se bosta na sloviti Kantridi pomerila Rijeka in slovenski podprvak.
Oglej si celoten članek

Ekipa slovenskega selektorja Matjaža Keka se bo na legendarnem stadionu Kantrida v prijateljski tekmi pomerila s četo Darka Milaniča. Na Reko bo ob tej priložnosti pripotovalo kar nekaj navijačev Maribora, ki bodo v nostalgičnem duhu stiskali pesti za svoje igralce in počastili enega svojih najprepoznavnejših nogometašev.

"Navijači bodo na Reki obujali nostalgijo, saj je Kantrida veljala za kulten stadion, na katerem se je igral zelo dober nogomet, mi pa bomo to tekmo vzeli kot pripravo na nadaljevanje sezone in jo izkoristili za koristno preizkušnjo. Z namenom, da denimo Cotman, Cretu, Rajčević ali Felipe Santos, ki so doslej igrali malo ali nič, dobijo tekmovalne minute. Resno bomo zagrabili, a predvsem bo to priprava za pokalni dvoboj z Bravom in potem nadaljevanje prvenstva v Krškem," je za klubsko spletno stran povedal Milanič.

Foto: Profimedia Darko Milanič

Tekma bo nekaj posebnega tudi za dolgoletnega trenerja Rijeke, ki se bo na Kantridi pomeril proti svojemu nekdanjemu klubu. Kek je za Maribor igral od leta 1980 do 1985 in nato od 1995 do1999. Po koncu kariere profesionalnega nogometaša se je najprej preizkusil v vlogi pomočnika, nato je bil od leta 2002 do 2004 še glavni trener štajerskega ponosa.

Foto: Profimedia Matjaž Kek Nekdanji slovenski selektor je o prihajajočem izzivu spregovoril v pogovoru za reško radijsko postajo. "Vedno navijam za ekipo, ki jo vodim. Po drugi strani sem otrok Maribora. Prepričan sem, da bodo ljudje to razumeli. Srečo imam, saj se ne dogaja prav pogosto, da ima človek dve tako veliki ljubezni - Maribor in Rijeko."

"Komaj čakam, da se začne. Prišle vodo tudi Viole. Kaj je lepšega kot v soboto na Kantridi spremljati tekmo Rijeke in Maribora? Tekma bo zelo dobrodošla, preizkusil bom nekatere zamisli in namenil minutažo igralcem, ki niso tako veliko igrali. Nasproti nam stoji evropska ekipa. Maribor je veliko moštvo," je povedal slovenski nogometni strokovnjak.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:53 8. September 2018.

    Kek zamudil si 6 mesecev,pa bi sedaj vodil Dinamo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.