Kekova Rijeka razbila Maribor

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Na prenovljeni Kantridi sta prijateljsko tekmo odigrala Rijeka in Maribor. Domačini so slavili z visokih 4:0.
Oglej si celoten članek

8.9.2018 Reka, stadion Kantrida. Pripravljalna tekma. 10.000 gledalcev. Sodnik: Ivan Bebek. Pomočnika: Robi Kezele in Marko Balen (vsi Reka). Četrti sodnik: Marko Linić (Dražice).

HNK RIJEKA: Prskalo, Raspopović, Punčec, Capan, Escoval, Grahovac, Puljić, Pavelić, Kvržić, Čolak, Gorgon. Igrali so še: Sluga, Čanađija, Heber, Župarić, Acosty, Bušnja, Pavičić, Smolčić. Trener:Matjaž Kek.

NK MARIBOR: Cotman, Pihler, Ivković (58' Rajčević), Uskoković (76' Doumbia), Viler, Vrhovec, Cretu, Hotić (87' Štor), Vršič (46' Bajde), Felipe Santos (46' Ahmedi), Mešanović. Klop: Irgolič, Rajčević, Doumbia, Koblar, Bajde, Ahmedi, Štor. Trener: Darko Milanič.

Strelci: 1:0 Puljić (12, 11m), 2:0 Gorgon (32), 3:0 Čolak (41), 4:0 Heber (54)

 

Reprezentančni premor so nogometaši Maribora koristno izkoristili ter s hrvaško Rijeko, katero vodi Matjaž Kek, odigrali prijateljsko tekmo. Rijeka se je s tekmo proti slovenskemu podprvaku po več kot treh letih vrnila na legendarno Kantrido, kjer si je dvoboj ogledalo kar okoli 10.000 ljudi.

Obe ekipi sta seveda nastopili brez svojih reprezentantov, tako da pri Mariboru niso mogli računati na Zahovića, Derviševića, Mlakarja, Pirića in Mulahusejnovića, medtem ko je odmor dobil Handanović, zaradi poškodb pa so manjkali Milec, Šuler, Klinar, Kramarič in Tavares. Vlogo kapetana je tako opravljal Mitja Viler, za vijoličaste pa je prvi nastop vpisal Felipe Santos.

Na tekmi so prvi resneje zapretili Mariborčani. V 7. minuti je v nasprotnikovem kazenskem prostoru po dvoboju z Luko Capanom padel Jasmin Mešanović, ki je celo potreboval zdravniško pomoč, toda piščalka Ivana Bebeka je ostala nema. Ni pa kontroverzni hrvaški sodnik imel nobenih pomislekov v 11. minuti, ko je pokazal na enajstmetrovko zaradi prekrška Saše Ivkovića nad Momčilom Raspopovićem. Za zanesljivega izvajalca se je izkazal Jakov Puljić.

V 21. minuti so zadeli tudi Mariborčani, toda zadetek Blaža Vrhovca je bil razveljavljen. V 32. minuti pa je Rijeka vodila že 2:0. Po hitri riješki akciji je z desne strani podal Srđan Grahovac, na žogo pa je pritekel Alexander Gorgon, ki je matiral Aljaža Cotmana.

Domačini so ponovno zapretili v 37. minuti, ko je po prostem strelu Grahovca Alexandru Cretu skorajda zatresel lastno mrežo, a je bil Cotman na prvem mestu. Bil pa je znova brez moči v 41. minuti, ko je po strelu Antonia-Mirka Čolaka žoga zadela Luko Uskokovića ter se od vratnice odbila v gol.

Vijol'čna kri Kek v precepu: Maribor ali Rijeka?

Pred začetkom drugega polčasa je strateg Maribora opravil nekaj menjav, med drugim je v igro poslal tudi debitanta Felipea Santosa. Naši podprvaki so ponovno dobro začeli, saj je Dino Hotić iz prostega strela nevarno ogrozil riješkega vratarja, ki je žogo odbil v kot. Toda že v 54. minuti se je vodstvo domačih še povečalo. Z roba kazenskega prostora je z natančnim udarcem zadel Heber.

Do konca tekme smo videli še po priložnost na vsaki strani. V 79. minuti je preko mariborskih vrat streljal Čolak, v 91. minuti pa je udarec z glavo Gregorja Bajdeta obranil Andrej Prskalo.

"Jasno je po tako visokem porazu težko izbrati pozitivne zadeve, vendar je dejstvo, da smo igrali v postavi, ki ni optimalna zaradi odsotnosti reprezentantov in igralcev, kateri imajo težave s poškodbami. Začetek je še bil soliden, potem pa smo proti ekipi, ki nas je nekoliko počakala, izgubili tisti pravi trenutek. Po zadetku smo bili bistveno preveč nepotrpežljivi, odprti. Preveč avtocest je nastalo vsepovsod do naših vrat in nismo več uspeli obdržati dogovora. V drugem polčasu sem hotel umiriti zadeve, z menjavami se je to tudi zgodilo. Ampak smo pred tem preveč visoko napadali nasprotnika, kar se nam ni obrestovalo," je tekmo za spletno stran mariborskega kluba pokomentiral Darko Milanič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.