Kekovih 20 za tekmo s Švedsko

Foto: Žurnal24 Selektor Matjaž Kek je jasno in glasno povedal, da je cilj uvrstitev na novo vel
Slovenska nogometna reprezentanca se bo v ponedeljek zbrala pred prijateljsko tekmo s Švedsko, ki bo 26. maja. Selektor Matjaž Kek je objavil seznam reprezentantov.
Oglej si celoten članek

Slovenska nogometna reprezentanca se bo pod vodstvom selektorja Matjaža Keka zbrala v ponedeljek, 19. maja, na Bledu. V torek, sredo in petek bo opravila štiri treninge pred prijateljsko tekmo s Švedsko, ki bo v Göteborgu v ponedeljek, 26. maja. Selektor Kek je v četrtek objavil seznam nogometašev, ki se bodo udeležili tokratnega zbora. Povratniki v reprezentanco so Jasmin Handanovič, Matej Mavrič, Andrej Komac, kapetan Klemen Lavrič, ki se bo ekipi pridružil v torek, ter znova Miran Burgič. Slednji ima za člansko reprezentanco sicer zgolj dva nastopa, več mu jih je namreč preprečila poškodba, ki jo je staknil v dresu svojega kluba AIK Solne. Burgič pa je bil, skupaj z Birso, Handanovičem in Stevanovičem, eden od glavnih igralcev mlade reprezentance, ki ji je pot do evropskega prvenstva preprečila Nizozemska s Klass-Janom Huntelaarjem na čelu. Amer Jukan, Sašo Fornezzi in Tim Matavž, ki so bili v reprezentaci na prejšnji tekmi proti Madžarski, tokrat vabila niso prejeli. Na seznamu po dogovoru igralca in selektorja spet ni Roberta Korena, a naj bi član angleškega kluba West Bromwich Albion zaigral v kvalifikacijah za SP 2010.

Seznam Kekovih izbrancev za tekmo s Švedsko:
Vratarja: Samir Handanovič (Udinese), Jasmin Handanovič (Mantova)
Branilci: Mišo Brečko (Hamburger), Boštjan Cesar (West Brom), Branko Ilič (Betis), Bojan Jokić (Sochaux), Matej Mavrič (Koblenz), Mitja Mörec (Maccabi Herzliya), Marko Šuler (Gent).
Vezni igralci: Andraž Kirm (Domžale), Andrej Komac (Djurgardens), Darijan Matić (Interblock), Dalibor Stevanović (Real Sociedad), Mirnes Šišić (Olympiakos), Anton Žlogar (Anorthosis).
Napadalci: Valter Birsa (Sochaux), Miran Burgič (AIK), Zlatko Dedič (Piacenza), Klemen Lavrič (Duisburg), Milivoje Novaković (Köln).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.