Kelti in Rakete na pol poti do povratka

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V končnici lige NBA so bili na sporedu trije dvoboji. Boston Celtics so se z zmago v gosteh z 92:86 izognili slovesu v obračunu z New York Knicks. Houston Rockets so ugnali Oklahoma City Thunder s 107:100, Indiana Pacers pa je bila boljša od Atlante Hawks s 106:83 za vodstvo s 3:2 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Zadeve so se v končnici zasukale sila presenetljivo. Tako Boston Celtics kot Houston Rockets sta z gostujočima zmagama znižala izida v zmagah na 3:2, potem ko sta moštvi iz New Yorka in Oklahome vodili že s 3:0. Statistika pa ni na strani Keltov in Raket, saj še nobenemu moštvu v zgodovini lige NBA v končnici ni uspelo nadoknaditi takšnega zaostanka ter zmagati serijo.

Boston je slavil na krilih Kevina Garnetta, ki je ujel kar 18 odbitih žog ter dal 16 točk, Paula Pierca s prav tako 16 točkami, prvi gostujoči strelec je bil Jeff Green z 18 točkami, rezervist Jason Terry pa jih je zbral 17. Za gostitelje je Carmelo Anthony dosegel 22 točk.

Grom brez Westbrooka ne najde zmage

Oklahoma je zapravila še drugo zaključno žogo, čeprav je Kevin Durant prispeval 36 točk. V vrsti Houstona je bil najbolje razpoložen James Harden z 31 točkami, Omar Ašik pa je dodal 18 točk in 11 skokov. Rakete so blestele v metih z razdalje, saj se je izkupiček trojk ustavil pri številki 14. "Prišli smo sem in igrali brez vsakršnega pritiska, to smo si zadali za cilj in očitno nam je uspelo," je dejal Harden.

Pri Indiani je David West dosegel 24 točk, Paul George pa je dodal 21 točk in 10 skokov. Domači so sedaj le še zmago oddaljeni od konferenčnega polfinala.

Lillard novinec sezone

Branilec moštva Portland Trail Blazers, 22-letni Damian Lillard, je bil izbran za novinca leta v severnoameriški košarkarski ligi NBA.

Lillarda je kot šestega na lanskem naboru igralcev izbral Portland, a je s svojimi predstavami pod obročema zasenčil prav vse ostale novince. Redni del sezone, izpustil ni niti ene tekme, je končal s krasno statistiko povprečno 19 košev in 6,5 podaje na tekmo,

Liga NBA, končnica, (1. krog):

Zahod:

Oklahoma City Thunder : Houston Rockets 100:107  /3:2/

Vzhod:

New York Knicks : Boston Celtics 86:92  /3:2/
Indiana Pacers : Atlanta Hawks 106:83  /3:2/

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.