Kelti le še zmago od finala Vzhoda

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Košarkarji Boston Celtics so ponoči pod domačima košema premagali Washington Wizards s 123:101 ter v polfinalu vzhodne konference lige NBA povedli s skupnim izidom 3:2 v zmagah.
Oglej si celoten članek

Kelte le še ena zmaga loči od napredovanja v konferenčni finale, v katerem se bodo, če bodo uspešni na petkovi šesti tekmi, udarili s prvaki iz Clevelanda. Tokrat se je pri zmagovalcih zelo dobro odrezal Avery Bradley, ki je vpisal 29 točk, kar je njegov najboljši dosežek v končnicah lige NBA.

Ekipi iz Washingtona nikakor ne leži bostonska dvorana TD Garden, bostonski vrt, kajti v njej so izgubili vseh devet medsebojnih obračunov s Celtics v letošnji sezoni. Če se bodo košarkarji iz Bostona v petek veselili zmage v Washingtonu, bo prva tekma finala vzhodne konference s Clevelandom že v ponedeljek.

Bradley je pohvalil odlično ekipno igro in vzdušje: "Vsi smo res dobro pripravljeni in to je tisto, kar je tudi najbolj pomembno," je bil kratek Bradley, saj jih čaka v petek prva priložnost za zaključno žogo. Kelti so že takoj na začetku pokazali, kdo je gospodar arene TD Garden s hitrim visokim vodstvom, ko so dali kar 16 zaporednih točk. Bradley, ki je igral z bolečinami v predelu kolka, je v prvem polčasu prispeval kar 25 točk.

Tudi na Zahodu ekipa Golden State Warriors čaka svojega nasprotnika v konferenčnem finalu. Stephen Curry in druščina so Utah Jazz izločili s 4:0 v zmagah, v naslednjem krogu pa jih čaka obračun z boljšim iz precej bolj izenačenega dvoboja med Houstonom in San Antoniom, slednji vodi s 3:2. Šesta tekma bo v noči na petek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.