Kenija izpolnila zastavljene pogoje

Foto: EPA
Foto: EPA
Kenijski predsednik Uhuru Kenyatta je podpisal protidopinški zakon, kar je bil zadnji pravni korak, ki ga je zahtevala Svetovna protidopinška agencija (Wada).
Oglej si celoten članek

"Prepričan sem, da bo Wada dokončno ugotovila, da sprejeti zakon jasno kaže na našo zavezo k izpolnjevanju vseh mednarodnih obveznosti pri boju proti prepovedanim poživilom in to z najvišjimi možnimi standardi," je po podpisu dejal Kenyatta.

Kenijci so s tem že veliko pred rokom, ki jim ga je postavila Wada, storili najpomembnejši korak, da bodo lahko njihovi športniki lahko nastopili na OI. Wada jim je nedavno do vključno 2. maja podaljšala rok za implementacijo protidopinških pravil.

Ta afriška atletska velesila je sicer že zamudila rok, ki je bil najprej postavljen do 14. februarja, a ga je Wada sprva podaljšala do 5. aprila. Vendar pa kenijski zakonodajalci znova niso bili uspešni, saj v tamkajšnjem parlamentu niso sprejeli zakonodaje, s katero bi prepovedali uporabo dopinga v športu.

Od leta 2012 je na testu dopinga padlo 40 kenijskih atletov in atletinj, štirje njihovi visoki uradniki pa so v preiskavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.