Kidda "potne roke" stale 50 tisoč dolarjev

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Jasona Kidda je vodstvo lige NBA za namerno polivanje pijače po parketu, s čimer je želel trener New Jersey Nets vplivati na potek tekme, kaznovalo s 50 tisoč dolarji.
Oglej si celoten članek

Vodstvo lige NBA ni verjelo pojasnilom Jasona Kidda, ki se je po tekmi med New Jersey Nets in Los Angeles Lakers v Brooklynu branil, da ni namenoma polil kozarca s pijačo, da bi pridobil nekaj časa za pripravo na enega odločilnih napadov.

Nets so tekmo sicer izgubili (94:99), kamere pa so Kidda ujele, kako je rezervistu Tyshawnu Taylorju 8,3 sekunde pred koncem večkrat zaklical: "Udari me!". Taylor se je namenoma zaletel v trenerja, Nets pa so med posredovanjem čistilne službe na parketu dokončali pripravo akcije.

Nikoli ni bil dober z žogo

Nekdaj odlični organizator igre in eden najboljših podajalcev v zgodovini lige se je po tekmi sicer šaljivo branil, češ da ima "potne roke" in da "nikoli ni bil dober z žogo", toda v četrtek je dobil sporočilo o kazni 50 tisoč dolarjev (36.725 evrov).

"V žaru borbe skušaš igralce popeljati ven in noter iz tekme, pijača pa mi je padla iz roke," je še dodal Kidd. Vodstvo lige je debitanta na trenerski klopi kaznovalo že drugič v njegovem prvem mesecu službovanja – prvi tekmi rednega dela je izpustil zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Nets so trenutno z izkupičkom 4-11 v spodnjem delu lestvice in za kakšno zmago je Kidd očitno pripravljen storiti prav vse.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.