Kikowski od Olimpije zahteva 150 tisoč evrov

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Zdajšnje Olimpijino vodstvo mora plačevati za grehe prejšnjega. Tako nekdanji igralec zmajev od kluba zahteva slabih 150 tisoč evrov, ker je imel podpisano triletno pogodbo, a je moral predčasno oditi. Direktor Janez Rajgelj pravi, da so se že poskušali pogoditi.
Oglej si celoten članek

Ljubljančane še vedno bremenijo stari grehi. Pred sezono 2009/10 je triletno pogodbo – po kateri mu je v prvem letu pripadalo 60, v drugem 80 in v tretjem sto tisoč evrov – podpisal domnevno obetavni poljski branilec Pawel Kikowski. Poljakovi skrbniki zdaj zahtevajo izplačilo okrog 150 tisoč evrov. Direktor Olimpije Janez Rajgelj je za zurnal24.si potrdil, da ta primer ne bo ogrozil začetka sezone.

"Niti slučajno. Večino takšnih primerov smo rešili, nekaterih ne. Pri nekaterih so bile tudi – bom rekel – vprašljive pogodbe, ampak so pogodbe. Niti ob korektnih ponudbah o poravnavi ni bilo govora. Očitno so bile že pogodbe sklenjene tako s figo v žepu. V smislu: če ne bo šlo, bomo tožili. Z nasprotne strani, ne Olimpijine," je pojasnil Olimpijin direktor. "Ponujali smo korektno poravnavo, kolikor toliko realno. Oni se niso in niso strinjali. Veste sami, da je bil Kikowski, kot je videti, enkrat v evroligaškem klubu in vprašanje je, ali bo še kdaj," je še dodal.

Kakšne ponudbe je bil deležen Kikowski? "Že v začetku lanske sezone smo ponujali realno stoodstotno poravnavo. Tega niso hoteli sprejeti. Šlo je za dva agenta. Naš domači je poravnavo sprejel, medtem ko nemški del ne." Kaj je realna stoodstotna poravnava? "Če sem nekomu dolžen 15 evrov in se hočem poravnati za toliko, je to zame realno. Če pa zahteva še ne vem kakšne obresti in za naprej, pa to ni realno. Kikowski je samo ena umazanija več, ki se dogajajo v športu," je bil oster Rajgelj, ki je očitno doživel še eno slabo izkušnjo z menedžerji, agenti, zastopniki in podobnimi osebki.

Kaj se je zgodilo? Pred lansko sezono je bil Kikowski odpuščen, po prvi sezoni triletne pogodbe, 25-letnik pa zdaj pri Fibi Europe podobno kot lani Vlado Ilievski in Sašo Ožbolt zahteva svojo pravico, poroča kosarka.si. Dokumentacijo si je mogoče ogledati TUKAJ.

Medtem pa ekipa trenira in igra pripravljalne tekme, med drugim tudi z Lokomotivom in Himkijem, močnima ruskima ekipama. "Namerno smo se odločili, da odigramo dve zahtevni tekmi proti odličnima tekmecema, ki sta obenem tudi precej bogatejša od nas. Kljub obema porazoma moram biti in sem zadovoljen z našo igro. Predvsem me navdušuje mlajši del moštva, precej minut na parketu sta prebila tudi naša Dino Murić in Jaka Blažič, ki sta jih maksimalno izkoristila. Njun pristop na treningih je izjemen, tako da me glede letošnje ekipe ni niti malo strah, da bi z vidika borbenosti oziroma srčnosti zatajila. Treniramo dvakrat dnevno od dve do dve uri in pol, sedaj pa si bodo počasi začele slediti tudi preostale trening tekme, ki bodo zaprtega tipa," je za kosarka.si povedal trener Uniona Olimpije Sašo Filipovski, ki še vedno išče člana prve peterke na položaju številka dve. Pravi, da se je tržišče zožilo in da so se ozrli tudi onkraj Atlantika, saj od tam prihajajo cenovno ugodnejše ponudbe. Nekdanji član San Antonia Danny Green zaradi poškodbe prsta še vedno ne trenira s polno močjo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:42 10. September 2011.

    Gremo Slovenija!!! Navijaj z nami: www.facebook.com/KosarkaManija in zadeni nov LED TV Gorenje ter mobilnika Nokia/Samsung!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.