Kim poškodovana, Caroline spet prava

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Caroline Wozniacki, Svetlana Kuznjecova, Vera Zvonarjova in Victoria Azarenka so polfinalistke Montreala. Medtem ko je Wozniackijeva spet v pravi formi, se je Clijstersova teden pred OP ZDA poškodovala.
Oglej si celoten članek
Brez skrbi, ni dvoma, da bom prišla v New York.
Kim Clijsters

V Cincinnatiju je izpadel Španec Rafael Nadal, v četrtfinalu WTA turnirja v Montrealu pa lanska zmagovalka OP ZDA Belgijka Kim Clijsters. Z 2:6, 6:3 in 6:2 jo je premagala Rusinja Vera Zvonarjova. Slednjo v polfinalu to soboto čaka Belorusinja Victoria Azarenka, prvo pa hitro okrevanje pred zadnjim grand slamom sezone. Clijstersova je drugi del dvoboja odigrala z bolečinami v kolku in bo morala na magnetno resonanco. "Brez skrbi, ni dvoma, da bom prišla v New York. Dandanes številne punce igrajo z manjšimi poškodbami," je resnost poškodbe skušala ovreči Belgijka. "Nerada se predam. Še vedno sem se lahko gibala, močno udarjala žogice. Za poraz ne krivim poškodbe. Zvonarjova me je premagala tudi v Wimbledonu, kjer sem se počutila povsem dobro."

Povsem drugače pa se je četrtfinale Montreala končalo za lansko poraženko finala OP ZDA, Danko Caroline Wozniacki. Če je imela najstnica v osmini finala veliko težav, pa je ta petek ekspresno s 6:3 in 6:2 odpravila Italijanko Francesco Schiavone, sicer zmagovalko letošnjega Roland Garrosa. Dober teden pred začetkom zadnjega grand slama se tako Wozniackijevi smeji: sama je spet v pravi formi, Clijstersova in Venus Williams imata težave, turnir pa bosta izpustili Serena Williams in Justine Henin. "Nekaj posebnega bo, ko bom prva nosilka grand slama. A sama bi raje zmagala vse dvoboje. To bo moj cilj." Pred tem jo čakata še eden ali dva dvoboja v Montrealu – njena polfinalna nasprotnica bo Rusinja Svetlana Kuznjecova.

WTA, Montreal (četrtfinale):

Victoria Azarenka (Blr,10) : Marion Bartoli (Fra,17) 6:2, 7:6 (6)
Caroline Wozniacki (Bel,2) : Francesca Schiavone (Ita,6) 6:3, 6:2
Vera Zvonarjova (Rus,8) : Kim Clijsters (Bel,5) 2:6, 6:3, 6:2
Svetlana Kuznjecova (Rus,11) : Ženg Jie (Kit) 6:1, 6:3

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.