Kimi blizu Schumijevega rekorda

Foto: EPA
Foto: EPA
Dirkač Lotusa Kimi Räikkönen bo imel na dirki za VN Kanade priložnost, da izenači enega izmed dosežkov v neskončni paleti rekordov Michaela Schumacherja. Finec lahko postane drugi dirkač, ki bi osvojil točke na 24 zaporednih dirkah.
Oglej si celoten članek

Kimi Räikkönen (Lotus) bi z uvrstitvijo med najboljših deset na dirki za VN Kanade izenačil rekord Michaela Schumahcherja, ki je osvojil točke na 24 zaporednih dirkah formule 1. Ob tem je treba poudariti, da je statistika zavajajoča, saj se je točkovni sistem v zadnjem desetletju spremenil.

''Prepričan sem, da se bo enkrat ustavilo,'' je o svojem nizu povedal Räikkönen. ''Vedno si želimo osvojiti točke, vendar lahko pride do okvare majhnega delca in vsega bo konec,'' je dodal Kimi, ki se je pred začetkom lanske sezone vrnil v karavano formule 1. ''Seveda bi bilo lepo. V preteklosti sem velikokrat odstopil, zato je to velika sprememba. Prepričan sem, da bomo nekje naleteli na težave,'' je dodal nekdanji svetovni prvak.

Schumacherjev niz 24 zaporednih dirk je trajal od VN Madžarske (2001) do VN Malezije (2003), Räikkönenov pa se je začel na dirki VN Bahrajna (2012) in še vedno traja.

Ne gre spregledati dejstva, da so od leta 1960 do 2003 točke osvajali dirkači od prvega do šestega mesta. Nato je nekaj let točke prejemalo osem dirkačev, od leta 2010 pa se med dobitnike točk zapiše prva deseterica.

Če bi upoštevali točkovanje, v katerem je svoj rekord dosegel Schumacher, Kimijev dosežek ne bi bil tako izjemen, saj je Finec dvakrat končal na desetem mestu, dvakrat na sedmem in po enkrat na osmem oziroma devetem mestu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.