Kimi na pogovoru z Red Bullom

Foto: EPA
Foto: EPA
Red Bull se je po odločitvi Marka Webbra, da po koncu sezone zapušča formulo 1, že sestal s Kimijem Räikkönenom. Pri Lotusu upajo, da se Finec ne bo odločil za prestop.
Oglej si celoten članek

Ekipi Red Bulla in Lotusa sta pričeli bitko za usluge Kimija Räikkönena. Finski dirkač je glavni favorit za zamenjavo Marka Webbra, ki se je odločil, da po koncu sezone zapušča karavano formule 1.

Räikkönen ima z Lotusom podpisano enoletno pogodbo, kar pomeni, da bi se po koncu sezone 2013 lahko odločil za selitev k Red Bullu. Branilci konstruktorskega naslova sicer vztrjajajo, da Kimi ni edini dirkač, ki bi lahko zamenjal Webbra, ampak imajo na voljo tri možnosti. Poleg Kimija naj bi v poštev prišla še Daniel Ricciardo (Torro Rosso) in Jean-Eric Vergne (Torro Rosso).

Red Bull: Kimi ni edina izbira

Räikkönen je za Sky Sports potrdil, da se je po objavi novice o Webbrovem odhodu sestal z Red Bullom, kjer so se pogovarjali o morebitnem sodelovanju. ''Želimo si najhitrejšo zasedbo in Kimi je privlačna izbira,'' je povedal šef ekipe Christian Horner. ''Zanimiva sta tudi Ricciardo in Vergne. Vzeli si bomo čas in pretehtali možnosti, ki so nam na voljo, vendar so realno gledano to najboljše izbire,'' je dodal Horner.

Di Resta nezanimiv

Na vprašanje, ali bi bil Red Bull pripravljen tvegati z britanskim dirkačem Paulom Di Resto, ki naj bi bil na izhodnih vratih Force Indie, je Horner odvrnil: ''Seveda moraš pregledati vse in vsakogar. Ne vem, kakšna je njegova situacija, vendar kot sem rekel, naša pozornost bo usmerjena v tri dirkače.''

Lotus: Kimiju je več do prijetnega okolja

Čeprav se Red Bull glasno pogaja za prestop Kimija Räikkönena, pa šef Lotusa Eric Boullier ni tako prepričan, da bodo rdeči biki premamili umirjenega Finca. ''Kimi je potreboval zagotovilo o načrtih ekipe, saj gre na nek način za novo ekipo oziroma novega lastnika, in do zdaj smo spoštovali naš načrt. Vem, da si ga želijo pri Red Bullu, vendar nisem prepričan, če bi bilo logično, da se Kimi preseli k njim,'' je povedal Boullier.

Francoz trdi, da mu je Räikkönen zatrdil, da ne bo zapustil ekipe, če se bo dokazala kot dostojen kandidat za naslov svetovnega prvaka. ''Red Bull je privlačen: so ekipa z naslovom svetovnega prvaka. Toda Kimiju je več do prijetnega okolja. In zmagovalnega dirkalnika, seveda. Če bo menil, da se lahko potegujemo za naslov prvaka, potem nima razloga za selitev, kar nam je potrdil tudi sam,'' je zaključil Boullier.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.