''Kimi si zasluži deset točk od desetih''

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Šef Lotusa Eric Boullier je predstave Kimija Räikkönena v letošnji sezoni ocenil s popolnim izkupičkom desetih točk.
Oglej si celoten članek

''Kimi si zasluži deset točk od desetih,'' je povedal Bouilller in dodal: ''Od začetka sezone je opravil odlično delo in njegov izjemen niz 27-tih zaporednih uvrstitev med dobitnike točk je dovolj zgovoren. Ne glede na to, kaj se zgodi, je on vedno tam. Pri napredku ekipe igra veliko vlogo in seveda ima sodelovanje s tako priljubljenim dirkačem tudi svoje prednosti.''

Pri Lotusu se bojijo, da bi se Räikkönen po koncu sezone odločil za selitev k Red Bullu, a številni analitiki menijo, da se bo Finec raje izognil velikemu medijskemu pompu, ki bi ga prinesel interni dvoboj s svetovnim prvakom Sebastianom Vettlom. Räikkönen se trenutno nahaja na drugem mestu skupnega seštevka in za vodilnim Vettlom zaostaja 38 točk.

Serija drugih mest

Finski dirkač je sezono začel z zmago na dirki za VN Avstralije, v nadaljevanju pa nanizal še pet drugih mest (VN Kitajske, VN Bahrajna, VN Španije, VN Nemčije in VN Madžarske), eno peto (VN Velike Britanije), eno sedmo (VN Malezije), eno deveto (VN Kanade) in eno deseto mesto (VN Monaka). Po zaslugi drugega mesta v Budimpešti ima v skupnem seštevku točko prednosti pred tretjeuvrščenim Fernandom Alonsom (Ferrari).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.