Kings enakovredni najboljšim, Kopitar z novo točko

Foto: Profimedia Anže Kopitar
Los Angeles Kings so morali priznati premoč moštvu Carolina Hurricanes.
Oglej si celoten članek

Hokejisti moštva Los Angeles Kings z Anžetom Kopitarjem so v severnoameriški ligi NHL doživeli nov poraz. V domači dvorani so s 4:5 izgubili proti Carolini, za katero je odločilni gol ob koncu druge tretjine dosegel Čeh Martin Nečas.

Moštvi sta igrali v ritmu 1:1. Carolina je na tekmi petkrat povedla, Los Angeles je štirikrat izenačil, nazadnje v 39. minuti z golom Brendana Lemieuxa na 4:4, petič pa ekipi s Kalifornije to ni uspelo in izgubila je vsaj točko.

Kopitar je v 13. minuti vpisal podajo ob golu Adriana Kempeja za 2:2. Slovenski as, ki je zbral 17. točko na 17. tekmi v sezoni, je zanesljivo dobil sodniški met in podal na modro črto, kjer se je za strel odločil švedski branilec Alexander Edler. Ta sicer ni prišel do svojega stotega zadetka v ligi NHL, pred golom je palico podstavil njegov rojak.

Anže je na tekmi sicer neuspešno poskusil z dvema streloma na gol. Velika prepreka za Kralje je bil tokrat danski vratar Frederik Andersen, ki je zbral kar 39 obramb, 20 v zadnji tretjini. LA Kings so bili vsaj enakovredni trenutno drugi ekipi lige, več točk od Caroline (eno z dvema tekmama več) so zbrali le hokejisti moštva Florida Panthers. Kopitar in kolegi so tekmeca 'nadstreljali' s kar 43:20. Junaka zmage gostov sta bila sicer ob Nečasu Sebastian Aho in Derek Stepan, ki sta za Carolino dosegla po gol in podajo.

"Vedno je dobro, če zmagaš in veš, da bi lahko igral še veliko bolje. Iz svojih napak se moramo učiti, a najbolj pomembni sta točki in te smo osvojili," je po tekmi povedal Finec Aho in nakazal, da je Carolini do zmage pomagala tudi športna sreča.

Za Los Angeles je dvakrat zadel Kempe, drugič ob igralcu manj na ledu, po enkrat pa Lemieux in Blake Lizotte.

Že danes pa kralje, ki so na zahodu na devetem mestu razpredelnice, čaka nov obračun. V Los Angeles prihaja trenutno zadnja ekipa lige Arizona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.