Kirm sklenil pogodbo z drugoligašem

Foto: Profimedia Denis Klinar Andraž Kirm
Nekdanji slovenski reprezentant bo kariero nadaljeval v Ljubljani.
Oglej si celoten članek

Drugouvrščeno ekipo jesenskega dela 2. slovenske nogometne lige je okrepil nekdanji slovenski reprezentant Andraž Kirm, ki je nazadnje nosil dres prvoligaša iz Domžal. Štiriintridesetletni vezist je podpisal enoinpolletno pogodbo.

Kirm je za slovensko reprezentanco odigral 71 tekem in dosegel šest golov, v državnem prvenstvu je nastopil 183-krat in dosegel 25 golov.

Ljubljančan je člansko nogometno pot začel pri Slovanu, jo nadaljeval pri Svobodi, sledila je selitev v Domžale, nato pa se je preizkusil v tujini pri Wisli Krakow, Groningenu in Omonii. Leta 2016 se je vrnil domov in si nadel dres Olimpije Ljubljane, zatem pa še enkrat Domžal.

''Za spremembo klubskega okolja sem odločil predvsem zato, ker me je zgodba in vizija NK Bravo oz. članskega trenerja Dejana Grabića prepričala. Z Dejanom se poznava že dolgo časa, saj sva igrala skupaj. Verjamem, da je to dobra zgodba in da lahko s svojimi izkušnjami pomagam celotni ekipi. Še posebej mladim igralcem," je za klubsko spletno stran drugoligaša povedal Kirm.

Foto: Profimedia Andraž Kirm

''Mislim, da vsaka ekipa potrebuje nekaj starejših igralcev, ki dodajo izkušnje in se lažje znajdejo v težjih situacijah. Saj smo jih sami že izkusili na lastni koži. Ko smo bili mladi smo se tudi mi učili tako, zato se mi zdi povsem normalno, da se na takšen način uči tudi mlajši rod. Vsak igralec lažje in hitreje dobi izkušnje, če jih vidi ali sliši od soigralca na terenu, kot tiste informacije, ki mu jih podajajo trenerji,'' je dodal nekdanji reprezentant.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.